Inför matchen Rochdale - Charlton

League One: Spotland Stadium (Crown Oil arena), Lör 6 Feb kl. 16:00

Ett tilltufsat Charlton åker upp till Rochdale med en mycket skakig form där behovet av seger blir allt större. De nyförvärv som införskaffades under transferfönstrets sista skälvande timmar skall nu vara tillgängliga vilket känns som ett välkommet tillskott. Erfarenhetsmässigt vet vi att det inte är några lättplockade poäng och Rochdale är också i skriande poängbehov för att klättra bort från nedflyttningszonen. Det är sålunda upplagt för ytterligare en nagelbitare i Greater Manchester! 

Det är lika bra att börja med en brasklapp om att matchen riskerar bli inställd pga regn då det rent historiskt har varit problem med inställda matcher vid regn på Spotland Stadium. Idag är det strålande väder, solsken och 8 grader varmt. Prognosen pekar på ca 25 mm från ikväll fram till kl 16 imorgon för att sedan övergå i snöblandat regn och temperaturen har krupit ned till strax över nollan. Nederbörden prognostiseras inte sluta förrän på måndag så var förberedda på att matchen kan skjutas på framtiden.

Spotland är ju känd mark för Swedish Addicks, vi har grundligt undersökt denna arena och området däromkring så jag rekommendrar er att ta del av den som uppvärmning. När ni är klara med det så är det dags att återvända till nutid och se hur förutsättningarna ser ut inför lördagen. På skadefronten är läget oförändrat även om allt går i rätt riktning, Fawemo beräknas göra U23-debut inom kort för att få nödvändigt matchtempo, Washington är näst intill återställd men Bowyer kommer inte att chansa att slänga in honom, kanske nästa vecka och slutligen så har Innis ännu inte återkommit till träning.

Vi får lära oss att tungvricka framöver när nyförvärvet Jaiyesimi lär göra debut på lördag. Beroende på hur det har gått på träningen är det väl 50/50 om han startar från start eller kommer in som avbytare. I övrigt känns det lite som ett lotteri att ta ut laguppställningen utifrån att Bowyer inte verkar ha något självklart spelsystem. När det går trögt brukar man ju försöka täppa till bakåt men diamantuppställningen mot Portsmouth gav rak motsatt effekt och dessvärre som brukligt så ändrade sig inte Bowyer under matchen vilket i mina ögon gör det allt för enkelt att manövrera vår taktik.

Vi har alla det förra mötet i färskt minne när det var toköppna svängdörrar åt båda hållen när matchen slutade 4-4 efter att Charlton kommit tillbaka från 4-2 underläge. Rochdale har en ungefär lika uppmuntrande formkurva som vår och de senaste tio åren har de flesta matcherna slutat oavgjort eller med förlust för Charlton så det är förutom den prekära formen en ordentlig historisk uppförsbacke att tackla för att det skall kunna sluta med mycket nödvändiga tre poäng. Allt som oftast brukar det bli en del mål men vi får väl hjärtats skull hoppas att vi åter behöver plocka fram kulramen för att hålla reda på resultatet så jag håller mig till en modest förhoppning om en 2-1 seger för våra röda hjältar!

Trolig laguppställning

Amos

Matthews
Gunter
Oshilaja
Maatsen

Morgan 
Forster-Caskey
Shinnie 
Millar

Stockley
Aneke

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2021-02-05, 17:40.