League One: The Valley, tisdag 12 jan kl 20:00

23, Aneke 12, Lund
37, Forster-Caskey 21, Baah
65, Aneke 31, Baah
67, Schwartz 42, Humphrys

Charlton tog poäng hemma mot bottenlaget Rochdale, men det satt långt inne. Dansk dynamit bidrog till att poängen kunde bärgas. Bowyer höll lite lägre profil efter matchen.

Tisdagsmatchen mot Rochdale började i riktig Hawaii-stil. Bortalaget tog ledningen redan i tolfte minuten efter bra spel i anfallet, där Matty Lund stod för den säkra avslutningen. Nio minuter senare var det dags igen, när Kwado Baah på passning från Stephen Humphrys drog upp ett skott i vänstra krysset. Sedan växlade lyckan kortvarigt, när Chuks Aneke, som gjorde hela jobbet själv. Först en nickskarv framåt på mittplan, därefter kraftfull strid om bollen och till sist ett kyligt avslut förbi bortamålvakten. 1-2 för Charlton!

Glädjen blev inte särskilt långvarig. Baah, denna varg i fårakläder, tog sig förbi sin försvarare på vänster sida och placerade in bollen till höger i Ben Amos målbur. 1-3 efter lite drygt en halvtimme. Hawaiispelet fortsatte. I 37:e minuten hade bortaförsvaret svårt att rensa, och till slut hamnade bollen hos Jake Forster-Caskey, som fick på ett vänsterskott. Bollen gick i mål via en försvarares huvud.

Återigen gav målet bara kortvarig glädje. Fem minuter efter reduceringen var Humphrys framme och pangade in 2-4-målet, bara tre minuter innan pausvilan. Charlton hade en bra chans strax därpå, men Jonny Williams prickade inte mål.

Lee Bowyer väntade inte med att ta tag i saken. Efter pausvilan befann sig Paul Smyth och Alex Gilbey på bänken medan Ronnie Schwartz och Albie Morgan sprang ut på plan. Det var ett på många sätt nytt Charlton som kom ut från omklädningsrummet. Laget tog bättre kontroll över spelet och jobbade på en reducering. Cirka en kvart in i halvleken kom målet. Aneke passade Schwartz, som överlappades av Chris Gunter. Den senare fick in ett inlägg som Aneke dyknickade in vid bortre stolpen.

Det tog inte många minuter innan det var dags igen. Gunter vann bollen högt i banan och släppte bollen till WIlliams. Walesaren spelade vidare till Aneke, som slog bollen vidare till Schwartz. Dansken sköt direkt, en vackert skruvad boll rakt upp i högra krysset. Ett första mål för Charlton som heter duga, och en kvittering på det!

Därefter dröjde det ända till 85:e minuten innan Aneke var snubblande nära att få sitt hattrick. I vägen stod dock bortamålvakten Bazunu, som gjorde en mycket bra räddning på Anekes försök. Strax därefter blev Jason Pearce utvisad efter att ha kommit sent in i en duell med samme Bazunu och därmed fått sitt andra gula. Lite nervöst de sista minuterna, men i slutändan bärgades poängen.

Ett fall framåt, men karaktärsstarkt att komma igen. Bowyer var mindre kritisk än han varit på sistone efter matchen, vilket var skönt att se.