Inför matchen Charlton - Sunderland

League One: The Valley , Lör 3 okt kl 16:00

We´ll meet again, don´t know where, don´t know when... jo vänta nu? Det är ju i morgon!
Ett kärt (nåja) återseende av Sunderland väntar. Denna gång inte inför 76.000 på Wembley utan på ett närmast ödsligt The Valley.  

Genast dras det på smilbanden i Charltonkretsar när minnen från playoff-finalen för ett och ett halvt år sedan kommer upp. Glädjen, euforin, på läktarna när Charlton vände matchen på övertid visste inga gränser!  Men känslan slocknar rätt snart då det inte riktigt var i League One vi tänkt oss mötas i seriesammanhang igen, och säkert inte Sunderland heller. 

När Charlton ändå fått se lite av ljuset igen i Championship, så har det varit ännu ett år på bakgården för det meriterade laget från norr. Och se! Här är de fortfarande när Charlton moloket fått vända om och rundar hörnet längst ner på gatan. Förra säsongen missade Sunderland en förväntad playoffplats när Covid19-pandemin abrupt satt stopp för ligaspelet i förtid. 

Mycket har sedan hänt och inte hänt sedan sist och för att inte orda mer om det än vad som redan sagts så kan man konstatera att Charlton som klubb ändå tycks överleva och med ny ägare andas morgonluft. Nu gäller det bara att få ihop ett spelkraftigt lag. Och det jobbas det ju på. Det är nya namn som presenteras hart när varje vecka nu. Senast i raden (när detta skrivs) så har Marcus Maddison kritat på och det är en skalp som heter duga för firma Bowyer/Gallen. Många klubbar, inklusive Sunderland, har varit ute efter poängspelaren. Ytterligare spelare som Charlton kan ta mitt framför näsan på Sunderland är enligt ryktet Ali Koiki, Burnley. Vore fint och lite tändvätska inför lördagens match. 

Charlton söker den ultimata blandningen av rutin och naiv ungdomlig tåga, och är trots alla svårigheter på väg mot något bra tror jag. Inledningen av serien har varit hyffsad spelmässigt, men det där sista har saknats och mer eller mindre spelmässigt orättvisa förluster mot lag som Doncaster och Lincoln svider. Sunderland har börjat som förväntat och placerar sig topp sex efter vinster mot Peterborough coh Oxford U. 

Det blir en svår match där förbättringspotentialen för Charlton är stor. Får Bowyer saker och ting på plats så kommer vi inom kort se Charlton vinna utan bekymmer. Men mot Sunderland får vi, i alla lägen, vara rätt nöjda med ett kryss är jag rädd. Det kan bli en sevärd match för fans här och där. På TV. 

Jag tippar 2-1 efter mål på övertid :)  Ska fundera på den troliga laguppställningen ett tag. Svårt att ens spekulera i. Och i skrivande stund är tiden för knapp för mig. Kanske någon annan adm (Lars vilda gissningar) kan bistå. Annars får vi helt enkelt vänta och se i morgon. Spännande!  Ta nu denna skalp Charlton!!  

Trolig laguppställning

Amos

Barker
Purrington
Famewo 
Pratley

Oztumer 
Maddison
Levitt 
Doughty

Davison
Washington

Artikeln skriven av Gunnar Persson, 2020-10-02