Inför matchen Charlton - Bristol Rovers

League One: The Valley, Lör 5 Aug kl 16:00

Så är det dags igen, säsongsstart. Skall denna säsongen bjuda på mer framgångar och färre besvikelser än föregående säsonger? För hårt prövade supportrar är det bara att hoppas på att trycket på Thoraxklinikerna avmattar något jämfört med den senaste våren. Säsongen börjar med förra årets favoritmotståndare Bristol Rovers, kommer även denna match bjuda på målkalas i hemmalagets favör?

Försäsongen har som vanligt präglats av Silly season och för Charltons del den uteblivna aktiviteten på denna marknaden. När Ceballos och Teixeira såldes till Duchatelets belgiska klubb Sint Truiden höjdes frågetecknen, framförallt vad gäller Teixeira som var en av förra säsongens få stabila ljuspunkter medan Ceballos, som en gång spelade i Barcelonas akademi, aldrig gjort något avtryck. Orsaken sades vara att minska lönekostnaderna men samma kostnad lär väl nu uppstå i Sint Truiden och deras ekonomi torde väl knappas vara bättre än Charltons?

En ny målvakt i Ben Amos, i och för sig på lån, och gårdagens mittfältsvärvning Ben Reeves har de senaste dagarna förstärkt truppen och det vilar en positiv anda inför säsongsöppningen både hos klubb och bland merparten av supportrarna, något vi inte är vana vid. DaSilva återkommer som lån från Chelsea och Ricky Holmes har skrivit på ett nytt kontrakt. Andra nyförvärv som vi kan förvänta oss att se redan i början av säsongen är Tariqe Fosu, en yttermittfältare som kommer från Reading men som varit utlånad till flera lag samt Billy Clarke, anfallare från Bradford som har en lång rad lag på sitt CV trots att han "bara" är 29 år.  Att Ajose lånas ut till Bury ser jag mer som en förstärkning än en försvagning, han har verkligen inte övertygat i sina matcher för Charlton.

Bristol Rovers var förra säsongens favoritmotståndare efter vinster med 4-1 hemma och 5-1 borta. Det är väl bara att hoppas på att den trenden fortsätter imorgon. Den senaste matchen på försäsongen mot Ipswich där Charlton med tennissiffror vann med 6-1 bådar förvisso gott men rapporter från åskådare säger att Charlton förvisso spelade bra fotboll till och från men att Ipswich var bedrövligt dåliga så vi skall nog inte ta det resultatet som en värdemätare.

Bristol Rovers är ett lag vi måste ha bakom oss i tabellen så låt oss hoppas att den enda gången de ligger före oss är nu innan ligan har börjat. Storsegrar är alltid trevliga men det viktigaste är ändå tre poäng så jag går ut löst och förutspår en hemmaseger med 2-1.

Laguppställningen är det som är mest osäkert men jag utgår ändå ifrån att stommen från Ipswichmatchen kommer vara med i startelvan och att den kryddas med ytterligare någon/några av nyförvärven. Om Ben Reeves är spelklar kommer han förmodligen vara med i truppen men börja på bänken.

Trolig laguppställning

Amos

Solly
Bauer
Konsa
Dasilva

Kashi
Forster-Caskey
Fosu
Holmes

Clarke
Magennis

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2017-08-04, 14:04.