League One: Memorial Stadium, Tis 23 nov kl 20:45

44, Magennis
50, Bauer
77, Chicksen
84, Ajose

Charlton körde över Bristol Rovers på bortaplan efter en strålande uppvisning. Hemmalaget var inte hjälpta av varken skadeproblem eller välspelande Addicks.

Kevin Nugent kanske borde fortsätta som tränare även framöver, med två raka segrar och ett imponerande målfacit sedan han fick inta rollen som ställföreträdande manager i förra veckan. Jag bedömde gårdagskvällens match som en jämn historia på förhand, men blev motbevisad på bästa sätt.

Den egna produkten Dillon Phillips fick sin första ligastart för A-laget, liksom Adam Chicksen, som ersatte Johnnie Jackson på vänstermittfältet. Bristol Rovers gjorde hela fem förändringar jämfört med sin senaste match.

Matchinledningen var förhållandevis jämn, med diverse framstötar från de båda lagens anfallare, noterbart den giftige Matty Taylor för hemmalaget, som prövade den unge Phillips i bortamålet både en och två gånger.

Det blev dock Charlton som tog kommandot efter 26 minuter. Josh Magennis visade sig stark och bröstade ner en långboll med ryggen mot Bristols mål och lade sedan upp bollen för Ademola Lookman, som tog sig inåt och drog på ett skott mot mål. Detta gick via en försvarare in i mål till 1-0 för Charlton.

Matchen fortsatte att bölja och Phillips fortsatte att spela bra i sin ligadebut, inte minst när förutnämnde Taylor försökte boxa (!) in bollen på ett inlägg. Rovers tryckte på mot slutet av halvleken och hade flera bra chanser genom mittbacken Jake Clarke-Salter och den allestädes närvarande Taylor. Till slut fick dock Charlton det enda läge de behövde genom ett superbt samspel mellan Lookman och Chicksen, som lade upp bollen för Magennis, som bara behövde raka in bollen från nära håll. 2-0 i halvtid!

Tredje målet kom tidigt i andra halvlek efter att Fredrik Ulvestads hårda skott styrts över ribban. Den påföljande hörnan från Lookman möttes av en stabil nick av Patrick Bauer och 3-0 till Charlton var ett faktum.

Bristol hade gjort två byten i halvtid och gjorde sitt sista kort efter 3-0-målet. Matchen fortsatte att vara böljande med chanser åt båda hållen, men på en av Ajoses framstötar hamnade Clarke-Salter olyckligt när han skulle avvärja anfallet och fick bäras av planen. Han fördes sedan till sjukhus där man kunde bekräfta att hans armbåge gått ur led med en fraktur.

Den olyckliga händelsen ledde så klart till att Charlton nu dessutom var en man mer på plan den sista halvtimmen, men Rovers gav inte upp. De tryckte på för en reducering, men öppnade sig då som så ofta sker bakåt, och Charlton kunde sätta sitt fjärde mål för dagen i den 77:e minuten. Morgan Fox hittade Chicksen, som lade bollen till rätta och sköt in 4-0-målet via en försvarare.

Som om detta inte var nog fick även Ajose till slut chans att göra mål när han fick tag i bollen strax utanför straffområdet. Han pricksköt ett lågt skott med vänsterfoten och 5-0 var ett faktum.

Hemmalaget lyckades dock till slut få hål på Phillips premiärnolla i den tredje övertidsminuten. Målvakten fällde själv Gaffney i straffområdet och Taylor gjorde mål på den efterföljande straffen.

En mycket trevlig tisdag för vårt Charlton, som kanske inte behöver någon ny "riktig" tränare? Det går ju bra för Nugent! Tabellen haltar och Charlton skulle kunna finna sig på uppflyttningsplats om det blir seger hemma mot Sheffield United nu på lördag. Laget får gärna fortsätta vinna, och Roland och Katrien får gärna försvinna.