League One: Lamex Stadium, 16/9 kl. 16:00
Domare:
Peter Wright
Publik: 5 119

34, Reid 90+2, Blackett-Taylor

Ett sent mål från Blackett-Taylor gav Charlton en poäng mot nykomlingen Stevenage i den första matchen under Michael Appletons ledarskap. Appleton bytte även in hela bänken. När hände det senast i en match?

Matchen mot nykomlingen Stevenage började taffligt, och det bjöds på väldigt lite under de första 30 minuterna. Matchen kom till liv när Charlton hade chans till straff - x2!. Debutanten James Abankwah spelade bollen till Karoy Anderson, vars första touch tog honom förbi Nathan Thompson. Thompson fällde Anderson, men domaren pekade inte på straffpunkten. Minuter senare var Leaburn involverad i en liknande situation, men domaren blåste inte straff denna gången heller. Leaburn gjorde för övrigt sin första ligastart för säsongen. Några minuter senare kom kallduschen, 1-0 till Stevenage genom fint spel på kanten, tunnel på Edun och en fin touch av Reid som kom förbi Jones, och 1-0 var ett faktum.

Hemmalaget dominerade resten av första halvleken, men efter paus hittade Addicks ny energi, och det hela blev lite roligare då man anföll mot sina tillresta fans från SE7 - en helt utsåld bortasektion som enligt utsago hördes utanför arenan. Trots att Charlton hade det mesta av det bästa i andra halvleken så var det Stevenage som skulle ha fått in sitt andra mål, men skottet från Roberts gick över målet. En annan säsongsdebutant var Aneke, som inte spelat sedan februari. Aneke, med sin storlek, ställde bitvis till oreda för Stevenage, men utan att få riktigt utdelning.

Men på stopptid så kom den efterlängtade straffen. Slobodan Tedić fälldes i straffområdet, och domaren pekade på punkten. CBT förvaltade straffen väl, och tavlan justerades till 1-1. Jag gissade i min inför att det skulle bli 2-2, det blev det inte, men det blev i alla fall oavgjort. Charlton får vara nöjda med 1-1 på bortaplan. Det är, som sagt, i Dalen som poängen ska skördas. Nästa vecka är det upp till bevis för Appletons lag att visa att man kan slå Wycombe. Ett formstarkt Wycombe som slog Blackpool med 2-0 hemma och som inte har förlorat på fem matcher.