League One: Croud Meadow, Lör 30/9 kl 16:00
 0-0  (0-0)
Domare: Ed Duckworth
Publik: 5,619 (556 from Charlton)

Addicks är fortfarande obesegrade under Michael Appleton när de spelade oavgjort 0-0 mot Shrewsbury Town på Croud Meadow. Att det var målvakternas match skvallrar resultatet om.

Hemmalaget började bäst och i 12:minuten räddade keeper Isted en nick från nära håll. På stopptid av första halvlek skapade Shrewsbury två bra chanser: på ett skott av Flanagan gjorde Charlton keepern en akrobatisk räddning. På den efterföljande hörnan gjorde Isted en ändå bättre räddning på nick av nyzeeländska landslagsspelaren Max Mata.
 Charltons spel under första halvlek var inte godkänt och hade sin målvakt att tacka för att de gick in i pausvilan med 0-0.

I andra halvlek var Charlton som ett nytt lag och testade Shrewsbury målvakt, Marko Marosi, med en nick från Lloyd Jones och en bra chans för Loui Watsson. Men i målvakternas match gjorde slovaken Marosi imponerande räddningar. Charlton såg ut att gå för seger särskilt efter inbyten av Aneke och Tedic efter en timmes spel. Båda skapade möjligheter.
  I slutet av matchen (åttonde stopptids minuten) hade dock Shrews inbytte Phillips matchens bästa målchans. Anfallare Phillips verkade säker på att göra mål men ännu en gång visade Isted sin klass och räddade.

Trots övertag i bollinnehav (62 % mot 38%) så lyckades alltså inte Charlton avgöra matchen denna gråa och regniga dag i Shropshire.

Addicks ser nu fram emot tisdag kväll till match mot Exeter City på The Valley.