League One: Madejski Stadium, lör 10 feb kl. 16:00
Domare: C. Hicks
Publik: 14 554

66, Azeez
75, Azeez

Nathan Jones fick en dålig start på sin tid som tränare. Femi Azeez två mål avgjorde matchen till Readings fördel, och det ser mörkare och mörkare ut för Charlton.

Det är ovanligt tufft för oss Charltonsupportrar i år. Visst är man van vid att vara lite tilltufsad och regelbundet besviken, men att parkera på 20:e plats i League One när vi närmar oss mitten av februari är verkligen inte kul. Så är det dock, och anledningen är att det inte blev några poäng borta mot Reading.

Nathan Jones hade förhoppningar om att få se den moraliska bonus som ofta syns hos spelare när man nyss bytt tränare, men så blev inte riktigt fallet. Visst kämpade laget, men det ville sig inte riktigt, trots en fin insats av Harry Isted som fick chansen i målet. Han och Jones känner varandra sedan deras tid i Luton Town, men det var säkert inte enda anledningen till att tränaren ville prova honom mellan stolparna. Annars var det mycket som kändes bekant med det lag som ställde upp på Select Cars Leasing Stadium (eller Madejski Stadium, som stadion egentligen heter).

Charlton började ganska piggt med mycket boll och någon halvchans, men sen kom hemmalaget alltmer in i matchen. Isted stod för ett par riktigt bra räddningar när de blåvitrandiga stormade an i mitten av halvleken. När halvtid närmade sig fick Freddie Ladapo bollen i straffområdeskanten, vek in åt vänster men fick se sitt skott styras precis utanför.

Cirka en kvart in i andra halvlek fick Tyreeq Bakinson ett gyllene läge efter att en frispark från Conor Coventry nådde honom vid bakre stolpen, men skottet blev snett och gick långt utanför. Fem minuter senare var olyckan framme när Reading tog ledningen efter ett långt inkast från Amadou Mbengue. Charltonförsvaret fick inte undan bollen och Femi Azeez pangade in 1-0 med vänsterfoten, rakt upp i bortre krysset.

Tio minuter efter ledningsmålet utökade Azeez sin målskörd med ett nästan exakt likadant mål, dock lite snyggare eftersom han träffade krysset från större avstånd med den här volleyn. 2-0 och en mycket kraftig uppförsbacke för Charlton. Inte blev det bättre av att den enda reduceringschans man tog sig fram till räddades av före detta Charltonmålvakten David Button.

Läget i serien är som nämnt prekärt efter förlusten i den här sexpoängsmatchen. Om Port Vale gör bra ifrån sig i de två matcher man har kvar att spela innan man är ikapp kan det se ännu värre ut för Charlton. Då befinner man sig på nedflyttningsplats till League Two. Tisdagens besökare på The Valley får se Nathan Jones första hemmamatch som huvudtränare, när Lincoln kommer på besök. De återfinns på 10:e plats, med två raka segrar och fem obesegrade matcher i följd. Kan bli lite vanskligt. Det är dock fortfarande gott om matcher kvar för att åtminstone rädda kontraktet, så vi får hoppas att Jones får lite ordning på torpet.