League One: Vale Park, lör 6 jan kl 16.00
Publik: 5 993

45, Chislett (str)   27, Blackett-Taylor
63, Ikpeazu 59, Kanu
92, Massey 83, T Campbell

Det unga Charlton nådde nästan ända fram mot Port Vale. Det viktigaste att lära sig verkar fortfarande vara att matchen inte slutar vid prick 90 minuter.

Michael Appleton ställde upp med ett som så ofta ganska ungdomligt lag, mot ett lite mer rutinerat Port Vale. Hur som helst var det Londonlaget som visade framfötterna.

Charlton hade mycket av det tidiga spelet och det visade sig snart att det varit klokt att sätta George Dobson som hörnsparkare. En boll från vänster rensades av Port Vales kanske bäste spelare, Uche Ikpeazu, men nådde inte längre än Tayo Edun, som nickade fram bollen till Louie Watson. Denne fick in bollen bakom försvaret, där Corey Blackett-Taylor dök upp. Uret stod på 27 minuter och bollen rullade snyggt in mellan målvaktens ben och i mål.

Hemmalaget vaknade först i de sista minuterna av halvleken, då Ashley Maynard-Brewer efter flera bra räddningar till slut inte kunde hålla bollen ute ur nätmaskorna längre. Domaren dömde straff och Ethan Chislett gjorde återigen mål mot Charlton, precis som sist.

Andra halvlek startade bra för Charlton. Det gick knappt en kvart. Sedan fick Edun efter en rörig situation tag i bollen i straffområdet och spelade fram den till Daniel Kanu som snyggt avslutade ur ett tajt läge. Extra glädjande för Kanu var att 2-1-målet kom framför bortafansen, som han glatt sprang och mötte vid reklamskyltarna. En målskytt att vara stolt över.

Glädjen för Charlton varade dock inte längre än fyra minuter. Den ständigt hotfulle Ikpeazu kom högst på ett inlägg och stångade in ännu en kvittering för Port Vale.

Hemmalaget piggnade nu till väsentligt och tryckte på för ett ledningsmål. Ett kompakt Charltonförsvar höll alla försök borta, och när läget kom på andra hållet var Tyreece Campbell där han skulle. 3-2 i 83:e minuten och segern kändes inom räckhåll.

Ännu en gång visade det sig dock vara svårt för våra Addicks att hålla bollen utanför nätet efter 90:e minuten. Duktige Gavin Massey var sist på bollen när stopptidskvitteringen obönhörligen kom. Det var knappast det man hoppats på, och smolket i glädjebägaren smakade inte mindre bittert efter att domaren vägrat döma straff åt Charlton i matchens sista skälvande sekunder. Enligt Michael Appleton en solklar straff, men inte mycket att be för.