Matchrapport Oxford - Charlton

League One: Kassam Stadium, Lör 26 aug kl 16:00
Resultat:
2-1  (1-0)
Domare:
Adam Herczeg
Publik: 8 898
 

10, 85 Goodrham  63 May                 

Som införrapporten antydde var det två lag med totalt motsatta förutsättningar och där båda lagen fortsatte sin win- respektive lose-streak. Tyvärr för Charltons del fortsatte förlustsviten och i och med det den sämsta ligastarten på 33 år. 

I och med den usla starten med fem raka förluster i alla tävlingsmatcher var det Dean Holdens tur att lämna Charlton. Jag är personligen tveksam till denna typ av stressade aktioner särskilt med tanke på skadeläget och frågan är om ens namn som Jurgen Klopp eller Pep Guardiola hade lyckats bättre. Tålamod och kontinuitet är inte värt någonting längre i fotbollsvärlden. 

Vad matchen anbelangar så fick Charlton en pigg start där Asiimwe fick en boll från Blacket-Taylor som från ganska nära håll sköt ett hårt skott, tyvärr rakt på Oxfords Charltonfostrade målvakt Beadle. Med en bättre vinkel och ett skott längs marken hade det kanske kunnat slut annorlunda. Istället för 1-0 till Charlton fick Oxfords Goodrham i tionde minuten driva upp bollen från mittlinjen till strax utanför straffområdet där han helt oattackerad och med hög fart fick på årets träff strax utanför straffområdet och som slickade ribbans underkant, helt otagbart för Isted i Charlton-målet. 

Charlton lyckades hålla uppe spelet lite bättre i den andra halvleken vilket resulterade i att May i den 63:e minuten fick en passning,efter bra förarbete av en av Campbellerna, och med ett hårt och distinkt skott var det kvitterat. Ibland önskar man att fotbollsmatcher bara hade varit 80 minuter vilket för Charltons del hade varit en poängräddare denna säsong, men i vanlig ordning efter en bra omställning av Oxford noterades Goodrham för eftermiddagens andra mål och det var tack för kaffet för Charlton på nytt. 

Eftersom övriga bottenlag haft en ännu värre inledning av säsongen än Charlton huserar Challe nu på 18:e plats, tätt följda av en trio lag på två poäng och sedan två lag på ett poäng. Charlton sitter i skiten och frågan är om en ny tränare kan få det hela på rätt spår igen? 9 poäng upp till tabellettan Oxford är inte mycket på en lång säsong men skall vi ha någon möjlighet att komma på den övre halvan så måste det nog till både nyförvärv och annan glöd hos spelarna. Ny match hemma mot nästjumbon Fleetwood nu på lördag men då krävs det betydligt mer för att få med sig alla tre poängen.

Laguppställning Hemmalag

Beadle

Stevens
Moore
Negru
Brown (78)

McGuane
Brannagan

Goodrham
Rodrigues
Bodin (65)

Harris (89)
__________________________
6McEachran
7Mills (65)
13Eastwood
14Smyth
22Leigh (78)
23Murphy
39O'Donkor (89)

Laguppställning Bortalag

Isted

Elerewe (*42) 
Ness (45)'
Jones

Dobson

Asiimwe
Anderson
Edun (83)
Blackett-Taylor

Kanu (**45)
May
_________________________
Maynard-Brewer
Thomas (83)
Hector (45)
Taylor
Payne
Campbell (**45)
Campbell (*42)

Artikeln skriven av Lars Altus, 2023-08-29, 23:00