Matchrapport Northampton - Charlton

League One: PTS Academy Stadium, Lör 2 Mar kl 16:00
Resultat:
 1 - 1  (0 - 1)
Domare: 
Martin Woods
Publik: 7 710
 

Målgörare
80, Appéré 4, Anderson

Det såg länge ut som att vårt Charlton åter skulle ta en trepoängare med hem till SE7. Men, med tio minuter kvar av ordinarie tid på Sixfields hala matta så skänkte målvakten Harry Isted bort två poäng. Hemmalaget tackade för bjudningen och inhopparen Louis Appéré rullade in kvitteringen i ett tomt Charlton-mål. Northampton skapade i övrigt inte en målchans värd namnet. Det oavgjorda resultatet känns därför mest som en förlust. Oftast så är man nöjd med en pinne på bortaplan. Så var det dock inte denna lördagseftermiddag.

Charlton kom till match med såväl George Dobson som Alfie May åter i startuppställningen, vilket heller inte var helt oväntat. Redan i den fjärde minuten hände det saker. Rarmani Edmonds-Green tog sig fram till höger och samspelade med Tennai Watson. Inspelet i straffområdet blev till ett flipperspel och bollen hamnade hos Karoy Andersson som välplacerat rullande in ledningsmålet bakom en ställd hemmakeeper. Charlton fortsatte framåt och i den 18:e minuten var det mycket nära att Conor Coventrys precisa inlägg nådde Kanus panna i ett fint läge. Gästernas kontringar var hela tiden farliga. Tierry Small och Alfie May hade båda bra avslutslägen, men 0-1-resultatet stod sig halvleken ut.

Den andra halvlekens första del präglades av många och långa bollar utan några egentliga målchanser från något håll. I den 70:e minuten var det dock ytterst nära att Alfie May stängt matchen. Ännu ett högerinlägg från Coventry nådde May centralt men nicken tog klockrent i målvakt Mouldens vänstra stolpe. Charlton tog nu över helt och skapade ett hårt tryck på hemmaförsvaret. Gillesphey och Watson i samspel var ytterst nära att nå en fri inhoppare Ladapo, då en försvarare kom emellan. Alfie May var på nytt nära att näta då han i matchminut 80 var igenom men lyckades tyvärr inte att få till avslutet. Det fanns nu inget som talade för något annat än att Charlton skulle ta en kassaskåpssäker trepoängare och att därmed få lite andrum i tabellens bottenskikt.

Då, plötsligt händer det!  Ett hemspel till en helt oattackerad Isted slutade på något oförklarligt sätt i en duell med nyinkomne Sam Hoskins som tog hand om bollen och friställde Appéré vilken enkelt rullade in densamma i ett övergivet Charlton-mål och kvitteringen var därmed ett faktum. I slutminuterna av ordinarie tid så fick hemmalaget en möjlighet men inbytte Sowerbys skott från distans gick tätt över Harry Isteds ribba. Fjärdedomaren visade sex tilläggsminuter vilka i praktiken blev till åtta, dock helt utan något i målchansväg för något av lagen.

I Charlton vill jag åter plussa för försvarsspelet som blivit betydligt stabilare på sistone. Unge Thierry Small visade åter bra takter på vänsterkanten och man måste också nämna Conor Coventry som ligger bakom mycket. Nu blir det till att ladda batterierna för kommande matcher. Närmast väntar bottenkollegan Cheltenham Town på bortaplan och det redan på tisdag kväll.

Laguppställning Northampton

Moulden
Willis (46)
Sherring
Gutrie
Brough
 
Bowie (59)
Mc Williams (63)
 
Leonard (96)
Hondermarck
Pinnock
 
Simpson (59*)
------------------------
Sowerby (63)
Hoskins (59*)
Fox (46)
Appéré (59)
Monthé (96)
Moore
Dadge

Laguppställning Charlton 

Isted
 
Edmonds-Green
Thomas
Gillesphey
 
T Watson (87)
Coventry
Dobson
Anderson
Small
 
Kanu (68)
May (87*)
-------------------------
Asiimwe
Bakinson
T Campbell (87*)
Edun
Ladapo (68)
Hector (87)
Maynard-Brewer

Artikeln skriven av Per-Inge Eriksson, 2024-03-02 20:30