League One: Lner Stadium, Tis 24 Okt kl 20:45
Publik: 7 314

33, Adelakun  10, May
57, Adelakun
78, Vale

Så blev då den första förlusten tyvärr ett faktum för Appleton, då man gästade Lincolnshire på tisdagskvällen. Lincoln City bjöd gästerna på en fin gräsyta, nästan som en golfgreen och förutsättningarna efter helgens storseger för The Addicks såg riktigt bra ut. Startelvan blev som förväntat i Chucks Anekes frånvaro med comebackande Scott Fraser och Miles Leaburn samt med unge Nathan Asiimwe till höger i försvarslinjen. Det började också riktigt bra men det höll dock endast i en kvart. Sedan rasade mer eller mindre allt samman. Försvaret sviktade betänkligt och framåt skapades i stort sett ingenting. Fyra hörnor på pluskontot var det mest positiva denna tisdagskväll. Charlton föll från 10:e till 13:e plats i en något haltande ligatabell. Det är inte utan att Michael Appleton och hans team har en hel del att fundera över inför helgens hemmamatch mot fjärdeplacerade Bolton Wanderers.

Matchen inleddes annars positivt för Charltons del med framstötar främst från Corey Blackett-Taylor på sin vänsterkant. I den 10:e spelminuten tappar Scott Fraser bollen i en offensiv attack men arbetar hem starkt och vinner tillbaka bollen och hittar i nästa sekvens Tyreece Campbell i vänsterinnerposition vilken i sin tur når Alfie May som stöter in bollen utan chans för Lincolns danske målvakt Lukas Jensen. 0-1 på tavlan och allt såg hur bra ut som helst.

I matchminut 18 noterades den första målchansen för hemmalaget då Ashley Maynard-Brewer räddade Lasse Sörensens distansskott. Men det skulle bli många fler chanser för the Imps. Charltonförsvaret och främst då Michael Hector och Terell Thomas presterade långt under sin normala förmåga och sviktade betänkligt. Danske Sörensen var nära att kvittera i den 21:a minuten då han med sitt hårda skott från straffområdeslinjen träffade medspelaren Sean Roughan som befann sig mitt i slottet. Kvitteringen kom dock inte helt oväntat i den 33:e minuten då Sörensen och Jack Burroughs samspelade och värvningen från Bristol City Hakeeb Adelakun, avslutade snyggt. Lloyd Jones var inte på tårna och Maynard-Brewer var helt utan chans på det välplacerade skottet.  Tre minuter senare var hemmalagets Sörensen igenom på sin högerkant då bollen efter en touch på Charltonmålvakten tog i stolpen. Halvleken fortsatte med ett övertag för hemmalaget som vann hörnstatistiken med 6-1, men på resultattavlan stod det 1-1.

Den andra akten fortsatte som den första slutade med övertag för Lincoln City. Charlton kom inte tillbaka till sitt grundspel. Långa bollar mot en för dagen trög Miles Leaburn blev enbart till misslyckade försök och Alfie May skapade i stort sett heller ingenting. I minut 57 kom så Lincolns ledningsmål som ett brev på posten. Danske Sörensen tog sig på nytt enkelt förbi en seg Terell Thomas och serverade Adelakun sitt precisa inlägg och hemmaledningen var ett faktum. Med knappt kvarten kvar punkterades matchen då kommunikationen i Addicks-försvaret hade mycket i övrigt att önska. Inbytte Jack Vale placerade enkelt in 3-1 till vänster om Maynard-Brewer.

Matchen spelades av och The Addicks kastade in handduken trots att var nästan tjugo minuter kvar. Man hängde med sina huvuden, visade ingen som helst glöd och väntade in slutsignalen.
Nu vill vi se en uppryckning till lördagens match på The Valley.  C O Y R – bättre kan ni!