Matchrapport Fleetwood - Charlton

League One: Highbury stadium, Lör 16 Mar kl 16:00
Resultat:
 1 - 1  (0 - 1)
Domare: Tom Reeves
Publik: 3 401


 

Målgörare
85, Graydon 45+1, May     

Ett förlustfritt Charlton efter de sju senaste matcherna, fortsatte med ännu en i raden, på ett blåsigt och kyligt Highbury. Planen var inte heller i bästa skick och det avspeglade sig också en hel del i spelet. Att möta ett lag i den absoluta botten av tabellen och dessutom på bortaplan är inte lätt. Så blev det inte heller denna lördagseftermiddag. Det oavgjorda slutresultatet får väl trots allt anses som rättvist, sett till spelfördelning, även om vårt Charlton i ledning fram till fem minuter innan stopptid, då borde ha stängt matchen. Sena baklängesmål har som bekant förföljt oss en del under säsongen och denna gång var det faktiskt riktigt nära att bli två.

Alfie May sparkade i gång matchen och redan i den första minuten noterades ett bra läge för Charlton då Tennai Watson hittade George Dobson centralt vid straffområdesgränsen. Skottet från Dobson blev dock kraftlöst och plockades enkelt upp av hemmamålvakten Jay Lynch. Charltonbekantingen Jayden Stockley visade i matchminut fem sin farlighet, då han vann en nickduell i gästernas straffområde. Xavier Simons fick till ett bra skott vilket räddades av Harry Isted till en högerhörna.  I den 23:e minuten fick Isted åter visa sig på ”styva linan”. Efter en bolltouch på Watson, fick den Charltonfostrade försvararen och nu Fleetwood-kapten, Brendan Sarpong-Wiredu till ett bra skott som nämnde Isted snyggt tippade över ribban.
 
I halvlekens första tilläggsminut kom så ledningsmålet för Charlton. En långboll från Terell Thomas nådde Dobson som nickade in bollen i Fleetwoods straffområde. Bollen skulle rensas undan av Shaun Rooney då Alfie May kom emellan. Rooney träffade May och en välplacerad domare Reeves kunde inte göra annat än att peka på straffpunkten. Alfie May stegade fram och satte välplacerat sin 21:a balja framför The Percy Ronson Stand och en stor del av de tillresta Charltonsupportrarna fick jubla.
 
Den andra akten inleddes i ett fortsatt ganska lugnt tempo och det var chansfattigt om man bortser från några hörnor från båda håll. Tjugo minuter in halvleken fick duktige Thierry Small läge, men skottet träffade en hemmaförsvarare och tappade fart. George Dobson fick också en möjlighet, då han sittande i straffområdet fick bollen mot mål dock utan större besvär för Lynch i The Fishermans kasse. Intensiteten i matchen ökande och det noterades målchanser från båda håll. En frispark från vänster slagen av Conor Coventry var på väg mot en bra positionerad Edmonds-Green vid bortre stolpen, men hemmaförsvaret fick undan bollen till en högerhörna. I den 85:e minuten kolliderade Macaulay Gilleshpey och Stockley och bollen nådde fram till inbytte Ryan Graydon, vilken från sin vänsterposition lyckades få in bollen i mål efter en något tveksamt ingripande från Charltonmålvakten och kvitteringen var därmed ett faktum.

Två minuter senare var det mycket nära ett ledningsmål för hemmalaget då Gillesphey och Small inte lyckades få undan bollen. Fleetwood pressade på och gick för en trepoängare. I den sista ordinarie matchminuten fick dock det inbytta lånet Freddie Ladapo en bra chans på en kontring, men hans försök att chippa bollen över hemmakeepern Lynch lyckade inte. Fjärdedomaren visade på åtta tilläggsminuter och jakten från hemmalaget på ett segermål fortsatte. Senaste förvärvet Kazenga LuaLua fick några minuters speltid. Ladapo fick en chans från nära håll efter en hörna slagen av Conor Coventry, men avslutet fångades upp av Fleetwood-försvaret. Matchens sista chans fick hemmalaget och det var då riktigt nära ett avgörande. Inhopparen Tom Lonergan blev lämnad omarkerad och fick i väg en nick som lyckligtvis träffade Harry Isted. Bollen kunde sedan rensas undan av ett lättat Charlton-försvar.  
 
Sett till slutet av matchen och särskilt då målchansen i det absoluta slutskedet, så får det konstateras att Charlton får vara nöjda med pinnen man fick med sig hem till SE7. Kvalitén på matchen som helhet var ganska låg. Dobson, Watson och May var inte att känna igen. Plus till Daniel Kanu som visade attityd precis som Small. Högt betyg också till målvakt Isted som denna gång blev vår poängräddare.
 
Nu väntar två veckors uppehåll innan resan går mot sydväst och mötet på St. James Park. Exeter, två poäng före Charlton i League One-tabellen, står då för motståndet. Förhoppningsvis så fortsätter den förlustfria sviten och vi går mot ett säkrat kontrakt.  C O Y R !

Laguppställning Fleetwood

Lynch
 
Rooney
Heneghan
Sarpong-Wiredu
 
Broom
Kilkenny (76*)
Lawal
Simons (63)
Patterson
 
Omochere (76)
Stockley
------
Johnstone
Mayor (63)
Samuels
Longergan (76*)
Holgate
Graydon (76)
Mc Mullan

Laguppställning Charlton

Isted
 
Edmonds-Green
Thomas
Gillsephey
 
T Matson (90+1*)
Coventry
Dobson
Anderson
Small
 
Kanu (90+1)
May (84)
---------------------
Maynard-Brewer
Asiimwe
Bakinson
T Campbell
Hector (90+1*)
Ladapo (84)
LuaLua (90+1

Artikeln skriven av Per-inge Eriksson, 2024-03-17, 21:30.