Matchrapport Exeter - Charlton

League One: St James Park, fre 29 mars kl 16:00
Resultat:
1 - 1  (1 - 0)
Domare: D Bourne
Publik: 8 088


 

Målgörare
6, Purrington                           87, Diabate (självmål)

Släkten blev värst på två sätt, vilket renderade i en poäng för Charlton i bortamatchen mot Exeter. Den goda trenden fortsätter, även om det var nära att det blev annorlunda.

Den lilla stadion St James Park var helt slutsåld när Charlton kom på besök till Exeter City i Devon i sydvästra England. I motståndarlaget återfanns bland andra Ben Purrington, tidigare i just vårt Charlton. Londonlaget ställde Michael Hector på banan för första gången sedan januari. Annars var det många bekanta ansikten i Nathan Jones startelva.

Hemmalaget, av oklar anledning kända som The Grecians (grekerna), tog genast kommandot. Efter tre hörnor kunde Jack Aitchison slå in ett inlägg som nådde nämnde Purrington. Han kom högst i en nickduell med Tennai Watson, och nickade bollen i dennes rygg och vidare in i mål.

Nu vaknade Charlton och tog kommandot. Man hade flera hyfsade chanser men Viljami Sinisalo i hemmamålet motade bort alla försök, inte minst när Thierry Small fick bra med yta ute på vänsterkanten efter en snygg passning med utsidan av foten från Alfie May. Mot slutet av halvleken såg bollen ut att gå i mål efter ett fint anfall av våra Addicks, där George Dobson sköt via Pierce Sweeney, men där Purrington rensade på vad domaren bedömde vara linjen. Repriserna antyder att bollen var i mål, men det var inte vad domaren tyckte.

Freddie Ladapo tog Karoy Andersons plats i halvtid och ställde genast till med trubbel för Exeter. Dock var det inte samma dominans som tidigare för Charlton, utan en betydligt öppnare match med lite chanser åt varje håll. Lyckligtvis missade Luke Harris ett öppet mål efter ca 70 minuter, vilket annars varit spiken i kistan för Charlton. 

Bortalaget spelade dock ändå lite bättre än hemmalaget, och efter att Tyreeq Bakinson kommit in i 86:e minuten dröjde det bara några sekunder innan samme man slog in ett inlägg från höger. Där mötte likaså inbytte Chuks Aneke i luften och vann en nickduell mot Diabate. Dock träffade han sin motståndare med bollen, vilket precis som 81 minuter tidigare ledde till ett mål, denna gång för Charlton. Drygt 1200 tillresta Addicks jublade i ösregnet.

Med sex minuter spelade av stopptid var det också ytterst nära att Charlton tog med sig alla tre poängen hem. May rundade målvakten men kom för långt åt sidan och träffade stolpen med sitt skott. Returen togs av hemmalaget och så var det med det. 

En poäng är bättre än ingen, och det är bara att ladda om. På annandag påsk möter man åttondeplacerade och playoffjagande Stevenage på The Valley.

Laguppställning Exeter

Sinisalo

Sweeney
Aimson
Purrington (77*)

Niskanen
Carroll
Woods
Wildschut (71**)

Aitchison (71*)
Harris (85)
Coz (77**)
                                 
Fitzwater (målvakt)
Alli 71*)
Cole (85)
Diabate (77*)
Eisa (77**)

MacDonald
Rankine (71**)

Laguppställning Charlton

Isted

Hector
Thomas
Gillesphey (71)

T. Watson
Dobson (86**)
Coventry
Anderson (46)
Small (86*)

May
Kanu (64)
                                                                 
Maynard-Brewer (målvakt)
Aneke (64)
Bakinson (86*)
Campbell (86**)

Edun (71)
Ladapo (46)
Ness

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2024-03-31, 15:13