League One: Pride Park Stadium, Tis 27 Feb kl 20:45
Jeremy Simpson
Publik: 24 557

65, May 39, Cashin
80, Anderson

Efter att ha kryssat mot serieledarna Portsmouth i senaste matchen och tredjeplacerade Bolton i näst senaste fanns det en väldigt liten förhoppning att Charlton skulle klara åtmistone ett kryss mot ligatvåan Derby borta på tisdagen men att det skulle sluta med att Charlton åkte från Derbyshire med tre pinnar var det nog inte många av oss såg komma.

Idel jubel bland oss Charltonsupportrar efter slutsignalen och i tipsligan-chatten konstaterades det att senast Charlton vann en match var den 28/11, inför ett antal tillresta Swedish Addicks. Efter denna match har det varit total ökenvandring mot League Two med 18 raka matcher utan vinst. Härligt att vi kan stå upp mot ett topplag samtidigt som det är mot komkurrenterna i botten som de viktiga poängen tas så vi får hoppas att Charlton är på rätt väg

Derby startade tillställningen bra och dominerade matchen från start samtidigt som det dröjde till den 25:e minuten innan första farliga chansen kom när hemmalagets Korey Smith sköt strax utanför efter en snabb omställning. Charlton krigade på bra men i den 39:e minuten tog hemmalaget ledningen efter en hörna där ytterbacken Cashin fick fri löpväg i straffområdet och kunde skarva in ledningsmålet. Kan tänka att Charlton inte var helt nöjda med den markeringen men kanske också symptomatiskt för lag i de lägre regionerna, enkla misstag som ger stor påverkan.

I andra halvlek fick Charlton bättre träff och kunde så när utjämna när Aneke fick ett bra läge att nicka in bollen efter hörna i 61:a minuten. Trots att karln är lång och reslig var bollen lite för hög så nicken från en meter gick i stolpen. Det skulle dock inte ta lång tid innan den förlösande kvitteringen kom. Fyra minuter senare blir Kanu neddragen som resultat av en totalt feltajmad utrusning av hemmamålisen Wildsmith och domare Simpson pekade utan tvekan på straffpunkten.

Elvametaren gav May chansen att gå upp i delad ledning i League Ones skytteliga och han gjorde processen kort och slog straffen otagbart nere i Wildsmiths högra hörn. 1-1 och vittring på tre poäng för Charlton. I den 80:e minuten snappar Aneke upp bollen mitt på Derbys planhalva efter ett misstag i Derby-försvaret och driver bollen centralt mot mål där han ser en framrusande Kanu som i hyfsat läge skjuter ett skott som en utrusande Wildsmith räddar men returen går ut till Anderson som utan att tveka sätter dit foten strax innanför straffområdet och bollen går som en projektil upp i nättaket. Den egna produkten Karoy Andersons 2-1-mål var för övrigt hans första ligamål. Trots jobbiga 15 minute kvar lyckas inte Derby komma närmare en farlig målchans än en nick som gick rakt på Isted som lätt kunde skopa bollen.

Tre poäng och tränare Jones var givetvis stolt och glad över vad laget ådstakommit. Nu väntar mittenlaget Northampton borta på lördag och vi får hoppas att Charlton inte bara kan spela bra mot topplagen utan även ta segrar mot lag som huserar i mitten av tabellen!