League One: The Valley, Tis 9/4 kl 20:45

79, Aneke
62, Kellman
66, Kellman

Det blev delad pott i tisdagens kvällsmatch på The Valley.

Strax över 11000 personer hade bänkat sig för att se matchen mellan de två mittenlagen i League One. Några tusen färre än mot Barnsley i lördags men rimligt med tanke på att det var en vardagsmatch.

Wigan ställde upp med en 3-4-3 uppställning på pappret. På mittfältet var det tre spelare som hette Smith i efternamn, det har jag aldrig sett innan. De hade även den gamle Charlton målvakten Ben Amos på bänken.
Genom ett oturligt självmål från Wigans mittback Hughes fick Charlton ledningen i den 22:a minuten. Bollen nickades och sparkades fram och tillbaka på mittplan innan en Charlton spelare slog en långpassning framåt mot en löpande Alfie May. Wiganförsvararen får felträff på bollen när han ska spela iväg den och den flyger över målvakten och in i mål.

Inom loppet av fem minuter i andra halvlek hade Wigan vänt på matchen genom två mål av anfallaren Charlie Kellman. I den 62:e minuten kom kvitteringsmålet, 1-1. Wigan drev upp bollen på högerkanten och efter ett avslut som först Isted räddade gick sedan returen till Kellman som kunde peta in bollen.
Fyra minuter senare, efter en mindre bra insats av Charlton-försvararna, kom återigen Kellman fri med Isted och innan hemmaspelarna hann ikapp och störa honom avslutade han med ett hårt avslut som gav Wigan ledningen.

Charlton har dock bra självförtroende efter 11 ligamatcher utan förlust. Det är nu uppe i 12 matcher eftersom hemmalaget kvitterade och matchen slutade 2-2. Det var Chuks Aneke som nickade in kvitteringsmålet. Innan dess hade Charlton dessutom kostat på sig att missa öppet mål från bara några meter.

På lördag ska Charlton upp till Abbey Stadium för att möta Cambridge United. Cambridge ligger fyra plaster bakom i tabellen så det blir en ny spännande match!