League One: The Valley, Tis 23 Jan kl 20:45
Publik: 10 943

20, Självmål 7, Simpson
45+3, T Watson 22, Hoskins
97, Appére

Nu ser det riktigt illa ut för vårt Charlton. Förlust igen. När det som bäst behövdes en seger så fick vi i stället vara med om tappade poäng och detta åter på tilläggstid. För vilken gång i ordningen? Förlusten innebar samtidigt att Michael Appletons saga är all i klubben då han direkt efter slutsignalen fick kasta in handduken.

Matchen, i regn och blåst och ganska glest besatt på läktarna, inleddes med ett hemmalag som åter startade med en tre, fem, två uppställning. Förvärvet från Huddersfield, Rarmani Edmonds-Green tog försvarsposition till höger och till vänster gjorde ett annat nyförvärv, Macaulay Gillesphey, inkommen från Plymouth sin debut från start i The Addicks. I mitten valde Appleton Lloyd Jones, men denne fick endast vara med en halvlek, för att i den andra lämna plats för Terell Thomas. Försvaret med tre spelare har länge varit en säkerhetsrisk och tisdagskvällens match blev tyvärr inget undantag. Dålig markering, svaga uppspel och bollrullande i backlinjen präglade också denna tillställning. Visst skapades del en del chanser framåt, men när man släpper in tre bollar så blir det sällan några poäng.

Det var gästande Northampton som fick första målchansen då deras utpräglade målskytt Sam Hoskins testade Maynard-Brewer med ett skott, som dock hemmakeepern tippade över ribban. Hemmalaget fick också en bra chans då lånet från Ipswich, Freddie Ladapo fick läge som dock blockerades av en försvarare till en resultatlös Charlton-hörna. Redan i den sjunde minuten tog gästernas Kieren Bowie tag i bollen på egen planhalva och serverade Tyreece Simpson en djupledsboll. Simpson som möjligen var i offsideposition, tog sig enkelt mellan Jones och Gillesphey i hemmaförsvaret, och fri med Maynard-Brewer gjorde han inget misstag. Ingen flagga upp och 0-1 var på resultattavlan var ett faktum. Några större protester från hemmalägret noterades inte.

I den tjugonde minuten kom så kvitteringen. Alfie May tog sig fram på högerkanten och spelade in bollen mot Ladapo som dock missade totalt. Passningen hamnade i stället hos Aaron McGowan som styrde bollen i egen kasse. Otagbart för den annars duktige målvakten Lee Burge. Men, det dröjde endast två minuter efter kvitteringen tills det var dags för mål igen. ”Självmålaren” McGowan tog sig upp i offensivt straffområde, där han utan markering kunde spela in bollen centralt till ännu en omarkerad kollega i Sam Hoskins, vilken med sitt avslut gjorde sitt fjortonde mål i årets League One. Kommunikationen i hemmaförsvaret var usel och ännu ett alltför enkelt baklängesmål kunde läggas till handlingarna.

Under halvlekens sista tio minuter skapade hemmalaget en del chanser. Tennai Watson sökte Ladapo i bra läge men passningen var något för brant eller så var Ladapo inte tillräckligt snabb. En farlig frispark från vänster signerad Conor Coventry noterades också, vilken nickades mot mål av Gillesphey, men som tyvärr träffade Ladapos huvud och gick ut över kortlinjen. Lånet från Sheffield W Tyreeq Bakinson, fick även han en chans efter en frispark från Coventry, men han fick inte någon fart på nicken. Tilläggstiden visades till tre minuter. I den absolut sista tilläggsminuten tog sig då May tillsammans med Coventry framåt och bollen hamnade plötsligt hos Tennai Watson som från nära håll stötte in bollen i bortamålvaktens högra gavel. 2-2 och Tennai Watson gjorde därmed sitt första ligamål för Charlton.

The Addicks tog över taktpinnen i den andra halvleken. Det kändes inledningsvis som att Northampton verkade relativt nöjda med en pinne. Man drog ner på tempot och fick till en del spelavbrott. I den 70:e minuten blev hemmalaget blåsta på en klar straff. George Dobsons inspel från höger blev perfekt till Alfie May som rakt framifrån träffade den på mållinjen placerade McGowan, som räddade bollen med armen, innan den hamnade i famnen på målvakt Burge. Svagt av såväl domare Howard som av den närmast assisterande domaren att inte agera. Två minuter senare samspelade May, Bakinson och Dobson sig fram till ett bra läge, men den sistnämnde lyckades dock inte få bollen innanför målramen.

I matchminut 86 tilldelades Tayo Edun sin andra varning i matchen och han fick därmed lämna planen. Detta var åter en miss av domaren. Edun var klart först in i situationen och spelet borde gått vidare utan åtgärd. Endast tre minuter efter Eduns utvisning uppstod nästa omdiskuterade situation. Northamptons inhoppare Louis Appéré iscensatte en kontring och helt fri var han på väg att runda Maynard-Brewer, som med sitt vänsterben touchade Appéré som föll. Domaren var dock av en annan uppfattning och friade. Northampton-forwarden fick dessutom en varning för filmning. Visst luktade det lite kompensation.

Tilläggstiden på nio minuter inleddes med ett hårt skott från May som var nära att resultera. Två minuter senare fick Maynard-Brewer visa sig på styva linan då Mitch Pinnocks hårda skott efter en vänsterhörna tippades över ribban. Så kom då i den allra sista tilläggsminuten segermålet för gästerna.  Ett oorganiserat hemmaförsvar hade noll koll på Pinnock som drev igenom och hittade Appéré vilken enkelt satte bollen i nät. Åter ett baklängesmål på övertid och noll poäng. Ridå ner!

Efter tisdagskvällens storm i Charltonlägret så har redan en ny tillfällig tränare utsetts. Det blir Curtis Fleming som tar över med Jason Pearce vid sin sida. Tränarduon måste nu få ihop laget och få till en sammanhållning och ett spel som i varje fall håller för ett nytt kontrakt. Det är tyvärr det som är den bistra verkligheten. En tuff vår väntar.