League One: The Valley, tis 13 feb kl. 20.45
Domare: D. Rock
Publik: 12 713

73, Ladapo 37, Hackett

Hemma mot Lincoln City blev det delad poängskörd. Charlton dominerade men hade inte effektiviteten.

Nathan Jones begick hemmapremiär en kall tisdag i februari inför drygt 12 000 Charltonsupportrar och ytterligare strax över 500 bortafans. Laget gav lite mer än de gjorde i matchen mot Reading, men det räckte inte hela vägen. Kayne Ramsay fick göra sin debut från start och gjorde ett godkänt intryck. George Dobson var tillbaka i kaptensrollen. Senare i matchen återvände till mångas stora glädje Chuks Aneke efter en längre frånvaro.

Första halvlek började med en farlig chans för besökande Lincoln. Den tidiga chansen följdes sedan av ett antal hyfsade lägen för Charlton, men det var inget Tyreeq Bakinson riktigt lyckades förvalta. Mot slutet av halvleken var det istället bortalaget som fick utdelning. Dobson misslyckades att nicka undan ett inlägg ordentligt, och bollen landade hos Reeco Hackett. Den gamle Charltonbekantingen (sju år senare) tog ned kulan och fick iväg en riktig kanon med vänsterfoten. 0-1 var ett faktum.

Våra Addicks laddade dock om i halvtid och kom ut med ny kraft i andra. Charlton öste på framåt och hade ett bra läge i början, men det var återigen Lincoln som var farligast. En frisparksvariant gav ett mycket bra skottläge, men försynen såg till att bollen gick tätt utanför Harry Isteds högra stolpe.

Chuks Aneke återvände som tidigare nämnt i den 64 minuten och tog Alfie Mays plats på plan. Aneke låg också bakom kvitteringsmålet, som kom en liten stund senare. Den store anfallaren kämpade till sig bollen i en studsduell och gav helt nyinkomne Freddie Ladapo möjligheten att driva den mot mål. Han fick på ett bra skott som tog sig in vid bortre vänstra hörnet av Lincolnmålet. 1-1 gav bara hemmalaget mer bränsle.

De tio minuterna tilläggstid gav möjlighet för ytterligare chanser att ta hem alla tre poängen, men det ville sig inte för Charlton. Tayo Edun, också inbytt, hade det bästa läget. Tyvärr stängdes det ned av Lukas Jensen i bortamålet.

Resultatet är inte särskilt bra för Charlton, som behöver alla poäng man kan få. Tabelläget är mycket dystert, åtminstone fram tills Port Vale och Cheltenham spelar ikapp sina matcher. Att behöva möta tredjeplacerade Bolton till helgen känns knappast som en ynnest just nu.