Matchrapport Charlton - Cray Valley Paper Mills

League One: The Valley, sön 5 nov kl 18:30
Resultat:
1 - 1  (1 - 0)
Domare: B Speedie
Publik: 6 721 (1 998 borta)


 

Målgörare
9, Fraser                    48, Ness (självmål

Charlton mötte tappert motstånd från besökarna. Cray Valley tog med sig gott om besökare till matchen och fixade en avgörande returmatch.

Det blev inte den enkla munsbit jag och säkert många med mig hade väntat sig (eller så är luttrade Charltonfans mer realistiska/negativa än vad jag är). Trots sin hemvist fem divisioner längre ned kunde ett heroiskt Cray Valley med lite hjälp av Lucas Ness få till oavgjort.

Charlton ställde upp med ett rejält roterat lag, som inledde precis som man kunde vänta sig. Nio minuter in i matchen spelade Karoy Anderson vägg med Chem Campbell och slog sedan en boll in bakom backlinjen där Scott Fraser rundade målvakten och enkelt satte ledningsmålet.

Även om hemmalaget som sig bör ägde det mesta av matchen dök Kyrell Lisbie och Sonny Black i bortalaget upp på kontringsförsök. Cray Valley kunde dock inte hitta ända fram, vilket något mer förvånande inte heller var möjligt för Charlton. Slobodan Tedić hade flera chanser men stoppades av bortalagets duktiga målvakt, när han inte bara missade målet.

Tre minuter in i andra halvlek var så olyckan framme, när nämnde Lisbie fick en fin boll bakom backlinjen. Från vänsterkanten slog han ett lågt inlägg som Lucas Ness oturligt styrde rakt in i eget mål. Hemmalaget öste på för att ta hem den förväntade segern men det var som förgjort. Tedić träffade ribban med en lobbnick, och närmare ett nytt ledningsmål kom man inte. Cray Valley hade en farlig frispark som Sam Walker, debutant i Charltontröjan, dock kunde avstyra. Efter 10 minuters tilläggstid stod det klart att Cray Valley Paper Mills gjort lite av en skräll och fått till en returmatch. 

Det lär minst sagt bli huggsexa om biljetterna till returen. Artic Stadium, där de grönsvarta spelar sina hemmamatcher, tar in ca hälften så många åskådare som stod på bortaläktaren i söndags. Matchen går av stapeln på kvällen onsdag den 15/11 och kommer visas på tv i England.

Laguppställning Charlton

Walker

Abankwah (61*)
Ness
Thomas
Edun (61***)

McGrandles (74**)
Anderson
Fraser

Campbell (74*)
Tedić
Kirk (61**)
                                 
Maynard-Brewer (målvakt)
Asiimwe (61*)

Blackett-Taylor
Dobson
Hector
Leaburn (74*)
May (61**)
L. Watson (74*)
T. Watson (61***)

Laguppställning Cray Valley

Freeman

Williams
Lee
Tumkaya
Asiedu

Ibrahiym
Black
Vigor (71*)
Ademiluyi

Parker (71**)
Lisbie (62)
                                                                 
Ovenden (målvakt)
Anau (71*)
Chambers
Coombes (71**)
Ekpiteta
Gayle (62)
Gilchrist
Turner
Wicks

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2023-11-08, 22:13