League One: The Valley, Tis 28 nov kl 20:45
Gavin Ward
Publik: 10 623

17, May       10, Goodwin
86, May

Att släkten är värst stämmer rätt väl när Charlton tog emot Cheltenham Town på the Valley under tisdagskvällen. Tidigare Cheltenhamspelaren Alfie May såg med två straffstrutar till att Charlton fick in 3 pinnar på kontot inför ett antal tillresta Swedish Addicks.

Efter lördagens oavgjorda match mot bottenlaget Carlisle var det dags för att möta nästa bottenlag, bortasvaga Cheltenham, att ställas mot Charlton på the Valley. Även om Cheltenham är indragna i League Ones bottenstrid gav man tidigt besked om att denna match inte skulle bli en enkel match för Charlton. Redan i tionde minuten lyfte gästernas Sercombe in ett inlägg mot centrum ac straffområdet där Goodwin kom i perfekt position mellan Hector och Watson och kunde enkelt sätta huvudet till bollen och nicka in den otagbart bakom Maynard-Brewer som förgäves försökt komma ut och möta nicken.

Riktigt dåligt markeringsspel vid gästernas mål och full fart framåt för Charltons del. I den 17:minuten kommer Leaburn på en kontring på högerkanten och lyckas ta sig in i straffområdet men täcktes till synes väl av gästernas Freestone och det såg ut som att han skulle pressa Leaburn mot kortlinjen utan att det skulle bli speciellt farligt. Dock gjorde Freestone en annan bedömning och försökte sig på ett alltför vågat brytningsförsök strax innan kortlinjen vilket fällde Leaburn till backen och domare Ward kunde inte göra annat än att peka mot straffpunkten.

Alfie May steg fram och gjorde processen kort och kunde med sträckt vrist, stenhårt, klippa in kvitteringen bakom en chanslös Southwood i bortamålet. 1-1 och ordningen återställd. Därefter hade CBT en fin möjlighet att ge laget ledningen men skottet gick i insidan av den högra stolpen. Tyvärr fick Leaburn utgå i 38:e minuten med en befarad knäskada, undersökningen i veckan får visa hur allvarlig skadan är.

Den andra halvleken hinner knappt starta innan Cheltenham får ett gyllene läge men Lloyd's nick går precis ovanför ribban. Charlton trummar dock på och CBT får ytterligare en bra chans på kontring som räddas av Southwood men med knappa 5 minuter kvar av ordinarie tid kommer inbytte Campbell loss på högerkanten och slår ett inlägg på Ferrys hand och domare Ward återigen får peka på straffpunkten.

Även denna gång gör May processen kort och dunkar in 2-1 vid högra stolpen där Southwood går åt rätt håll men skottet är för hårt och reaktionen är för sen för att kunna göra något åt saken. I och med segern går Charlton upp på tionde plats i ligan, 7 poäng från kvalstrecket uppåt. Alfie Mays två strutar gör att han rycker i skytteligan och är nu uppe i 14 mål i ligan och 17 totalt den här säsongen. Det är kul att vi har en målskytt som levererar samtidigt som man kan börja oroa sig för kommande transferfönster, vi hade inte mått bra av att bli av med en spelare som producerat nästan hälften av målen hittills i ligan. Hoppas verkligen att klubben ser värdet av att behålla May.