League One: The Valley, lör 9 mars kl 16:00
Publik: 13 978

37, May               20, Armstrong
62, Kanu 63, Charters
75, May

Ännu en viktig seger inkasserad för Charlton. May blev hjälte i en tät match mot seriejumbon.

Nathan Jones har gjort ett gott intryck som manager för Charlton, och walesarens positiva inverkan på laget ser ut att fortsätta. Mot seriens bottenlag Carlisle United ställde han upp ett numera ganska bekant gäng i startelvan, med en sylvass spets (kan man säga så om Charlton?) i form av Alfie May och Daniel Kanu. Bland de inte alltför välkända ansiktena på andra sidan planen återfanns åtminstone en gammal bekanting: Sam Lavelle, som skulle få en viktig roll i matchen.

Efter en prövande matchinledning blixtrade det till när en kvart hade spelats. Alfie May slog in ett inlägg efter att en hörna kommit tillbaka till honom. George Dobsons språngnick nådde sånär in i maskorna, men Harry Lewis i bortamålet stod för en superb räddning. Kort därefter fick Carlisle en liknande situation, där Taylor Charters andra inläggsförsök nådde Luke Armstrong, som efter studs fick sitt långa ben högt upp och kunde styra bollen i en lobb över en Harry Isted som närmast stod på hälarna.

Charlton dominerade sedan halvleken och kunde till slut få in en kvittering i 37:e minuten. Kanu vände bort en av motståndarna och sköt ett skott som blockerades av ytterligare en försvarare. May dök upp mitt i straffområdet, tog kontroll över bollen och placerade in 1-1-målet. Dobson hade sedan ett vasst läge att fixa 2-1 men då stod Lewis återigen i vägen.

Andra halvlek fick en bra början för våra Addicks när May i 54:e minuten skickade ett inlägg mot Kanu, som från nära håll pangade upp bollen i nättaket. Glädjen blev dock relativt kortvarig, eftersom Macaulay Gillesphey mindre än tio minuter senare ansågs ha betett sig tillräckligt illa mot Armstrong i straffområdet för att domaren skulle blåsa. Charters satte straffen utan problem och det var lika igen.

Det var trots allt Charlton som var det dominerande laget i matchen, med bland annat en nick i stolpen från Kanu i takt med att man jagade ledningsmålet allt intensivare. I 72:a minuten kom nye Connor Wickham, meriterad men tilltufsad, in istället för Karoy Anderson, och strax därpå var det så äntligen dags. Tidigare Charltonbacken Lavelle gjorde en misslyckad bakåtpassning som pressande May plockade till sig. Han slog bollen över målvakten, mötte upp på andra sidan och kunde till sist få in bollen i nätet. Inte att undra på att May är seriens bäste målskytt – nu uppe i 20 för säsongen.

Segern mot Carlisle bäddar för hoppfulla känslor inför bortamatchen mot Fleetwood på lördag. Det blir ännu en viktig match i kampen att distansera sig från nedflyttningsplatserna, som för bara en månad sedan kändes oroväckande närgångna. Förhoppningsvis kommer spelarna ihåg att tio poäng inte är ett tillräckligt stort avstånd när lagen bakom har färre matcher spelade, och fortsätter på den goda vägen de börjat vandra med Nathan Jones.