Matchrapport Charlton - Burton

League One: The Valley, Lör 23 Dec kl 16:00
Resultat:
 1 - 1  (1 - 0)
Domare: L Swabey
Publik: 12 210

 

Målgörare
19, Jones     91, Sweeney

Det blev ett försmädligt slut på lillejulaftons match. Burton räddade med sig en poäng efter ännu en ineffektiv Charltoninsats.

Drygt 12 000 åskådare lämnade julförberedelserna därhän och tog sig till The Valley för drabbningen med ett på pappret mycket svagt Burton Albion. På plan var det också Charlton som dominerade (en aning i alla fall), även om bortalaget tog chansen att sticka fram då och då.

Bland annat hade The Brewers en farlig hörna efter ca en kvarts speltid. Sam Hughes mötte Joe Powells hörna och satte sånär ledningsmålet, men Ashley Maynard-Brewer i hemmamålet lyckades få undan bollen på linjen. 

Kort därpå var det Charltons tur att få en bra fast situation. Daniel Kanu fälldes en bit utanför straffområdet på vänster sida. Frisparken seglade förbi alla och hanns upp av Michael Hector vid högra hörnflaggan. Därifrån slog han ett snabbt inlägg utan ansats, som damp ner mitt på målområdeslinjen. Där nådde Lloyd Jones högst och ledningen var ett faktum för Charlton.

Charlton hade ytterligare ett par chanser i första halvlek, bland annat en frispark från Scott Fraser, men inget som verkligen kom nära att utöka ledningen. Andra halvlek fortsatte på samma sätt, med större bollinnehav för hemmalaget men en oförmåga att göra något av sina chanser. Bästa läget kom för Chem Campbell, som tog sig in i straffområdet från vänster men inte kunde få bollen förbi målvakten.

På stopptid föll det sig sedan så illa att ett virrigt Charltonförsvar inte kunde hindra att en frispark från mittlinjen via tre anfallare nådde fram till en fjärde. Ryan Sweeney tvekade inte en sekund när han plötsligt var fri i målområdet och fastställde slutresultatet med en enkel bredsida, till stor glädje för de ca 120 tillresta Burtonfansen.

Ett tröttsamt poängtapp, som tyvärr följdes av derbyförlust borta mot Leyton på annandagen. Nya friska tag mot Bristol Rovers , en svår nöt att knäcka då de senast slog ligaledande Portsmouth.
 

Laguppställning Charlton

Maynard-Brewer

T. Watson
Hector
Jones
Edun

Dobson
Fraser (74)
C. Campbell (65)

May
Kanu (85)
Blackett-Taylor
                                 
Walker (målvakt)
Anderson
Asiimwe

T. Campbell (74)
Tedić (85)
Thomas
L. Watson (65)

Laguppställning Burton

Crocombe

Caprice
Bryford
Sweeney
Hughes
Seddon

Oshilaja
Powell

Bennett (71*)
Lubala (85)
Carayol (71**)
                                                                 
Blackman (målvakt)
Baah (71*)
Gordon
Harper
Kamwa (71**)
Moon
Walker (85)

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2023-12-28, 11:42