League One: The Valley, tis 15 aug kl 20:45
Domare: C Breakspear
Publik: 12 756

73, Kanu 58, Sinclair
98, McCormick

Charlton räckte inte till mot Bristol Rovers. Matchens sista spark gav bortalaget segern.

Det var en böljande match som erbjöds den här tisdagkvällen på The Valley. Bristol Rovers började piggast, men Charlton tog över mer och mer efter hand som matchen fortsatte. Karoy Anderson hade en hörna som träffade ribban, Corey Blackett-Taylor stoppades av målvakten och Alfie May sköt utanför. Bättre än så blev det inte i första halvlek.

En knapp kvart in i andra halvlek blev det istället ett baklängesmål. Ashley Maynard-Brewer gjorde en finfin räddning, men Rovers var först på bollen och John Sinclair blev siste man på bollen. 1-0 till Bristol, som också tog kommandot en stund. De kunde dock inte utöka ledningen trots flera chanser. Lucas Ness bidrog till att hålla Charlton kvar i matchen med en räddning på mållinjen.

Alltid duktige George Dobson slog i 73:e minuten en snabb frispark som öppnade upp för May ute på högerkanten. Han passade in till Anderson, som skickade bollen vidare till en fri Daniel Kanu, som snyggt tunnlade målvakten till 1-1. Charlton tog kommandot och kom så nära ett segermål som insidan av stolpen, när Kanu vann tillbaka bollen högt i banan och gav May ett friläge.

Tyvärr ville det sig inte bättre än att det istället blev Rovers som avgjorde i 98:e minuten. Ett långt inlägg från högerkanten möttes med bröstet av inbytte Luke McCormick, som slog in ett volleyskott vid närmaste stolpen.

Två förluster i rad känns förstås trist, särskilt när truppen också ser ganska tunn ut. Kanske blir det åtminstone ett trevligare resultat i nästa match, när Port Vale står för motståndet.