League One: The Valley, lör 7 okt kl. 16:00

81, May 34, Rhodes
83, Blackett-Taylor 70, Dembele

Charlton dominerade mot Blackpool men fick nöja sig med en poäng. Den satt dessutom långt inne. Det sköna flytet fortsätter hur som helst.

Det blev en spännande tillställning på The Valley under lördagens möte med Blackpool. De orangefärgade gästerna såg länge ut att få med sig alla poängen hem, men Nya, Härliga Charlton tog sig samman och fixade en pinne vardera istället.

Första halvtimmen stångade hemmaspelarna sig blodiga mot Blackpoolförsvaret. Sedan stack Lancashire-laget upp nosen och vips stod det 1-0. Den ständigt farlige Jordan Rhodes fick en snett-inåt-bakåt-passning mitt i straffområdet och halvträffade in bollen på typiskt måltjuvssätt.

Charlton fortsatte att dominera bollinnehavet och producerade några riktigt farliga chanser, dock utan att faktiskt träffa mål. Istället var det Blackpool som kom närmast i början av andra halvlek med ett skott i ribban från Sonny Carey, som förhållandevis enkelt vände bort en Charltonspelare. Det var också en föraning om vad som komma skulle. I 70:e minuten högg Karamoko Dembele på en ouppmärksam Michael Hector, som raskt blev av med bollen. Några steg senare studsade bollen in i hemmamålet via ribban och Jimmy Seed Stand kokade av de 933 tillresta bortafansens glädje.

Michael Appletons Charlton har dock hittills inte gjort sig kända för att vika ned sig. Dryga tio minuter efter Dembeles mål vann inbytte Chuks Aneke en löpduell strax efter mittplan, tog sig fram och in i boxen där han nonchalant chippade in bollen till en framrusande Alfie May. Denne pangade in reduceringsmålet och så var det match igen.

Blott två minuter senare var det The Covered End som kokade. Hector passade en framstormande Tyreece Campbell, som förde bollen tvärs över motståndarnas planhalva och lämnade över den till Corey Blackett-Taylor på vänsterkanten. Han i sin tur avancerade utmed straffområdeslinjen och skruvade snyggt in ett otagbart skott i högra krysset. 2-2 och stor lättnad i SE7.

Blackpools målvakt gjorde en bra räddning medan en av deras anfallare nickade rakt i händerna på Charltons Maynard-Brewer, och sen var matchen över. Raden på sex matcher utan förlust känns ganska ovan och väldigt trevlig, och det är bara att hoppas att det fortsätter på liknande sätt framgent. Dock gärna utan att behöva baklängesmål innan laget själva kan producera framåt.