Matchrapport Charlton - Barnsley

League One: The Valley, Lör 8 april kl 16:00
Resultat:
 2 - 1  (2 - 1)
Domare: B Speedie
Publik: 13 844


 

Målgörare
20, May  28, Phillips
40, May

Charlton vann hemmamatchen mot Barnsley och är uppe i 11 matcher utan förlust!
 

13844 personer hade tagit sig till The Valley för att se Charlton-Barnsley. Jag hade inför matchen spekulerat i att Charltons anfallare Alfie May skulle ta plats på bänken efter en blek insats senast mot Stevenage. Men det var May som startade på topp tillsammans med Kanu och han spelade huvudrollen i lördagens match.

I den tjugonde minuten tog Charlton ledningen genom just nämnda May. En frispark strax utanför straffområdet, May skjuter med högerfoten, målvakten tar ett steg till vänster och bollen går åt andra hållet in i mål. Barnsley svarade med att kvittera i den 28:e minuten genom Adam Phillips; Barnsley fick hörna och efter en tilltrasslad situation får en Charlton försvarare bollen på armen och straff för gästerna som säkert förvaltades och det var utjämnat på The Valley.

I den 40:e minuten tog Charlton åter ledningen. Ett inspel från vänsterbacken Gillesphey som ser ut att gå mot Dobson i straffområdet, men Dobson låter bollen gå vidare och lurar Barnsley-försvararna. May tar emot inspelet, vänder upp och skjuter snyggt in ledningsmålet.

May hade verkligen ångan uppe och var inte färdig för dagen. Han hade ett skott i ribban som kunde gett honom ett hattrick.

På tilläggstid fick Charlton också en straff. Campell stressade Barnsleys målvakt som fick en dålig touch efter en hemåtpassning. Campell gick omkull i duellen och domaren pekade på straffpunkten. Tyvärr missade Aneke chansen att utöka ledningen ytterligare.

En stark vinst av Charlton som nu ligger på en sextonde plats i ligan med målskillnaden 0: 60 gjorda och 60 insläppta mål.

På tisdag väntar en ny hemmamatch mot Wigan. Jag är tämligen säker på att May startar då och hoppas att Charlton tar med sig alla poäng då också!

Laguppställning Charlton

Isted

Thomas (88)
Hector
Gillesphey

Ramsey (58)
Coventry
Dobson
Small

May (88*)
Anderson
Kanu (66)

                                 
Maynars-Brewer (M)
Aneke (66)

Bakinson (88)
Campbell (88*)
Edmonds-Green (58)
Ladapo
LuaLua

Laguppställning Barnsley

Roberts

Durand de Gevigney
McCart
Earl (69*)

Russel (69)

Williams
Phillips
Connell
Cadden

McAtee
Cole (78)
                                                          
Killip (M)
Cosgrove (69)
Cotter
Grant
Jalo (78)
Kane
O´Keeffe (69*)

Artikeln skriven av Adam Ahlberg, 2024-04-08, 08:30