Matchrapport Carlisle - Charlton

League One: Brunton Park, lör 25 nov kl. 16:00
Resultat:
1 - 1  (0 - 0)
Domare: L Doughty
Publik: 10 477


 

Målgörare
54, Blackett-Taylor 62, Lavelle

Det brukar ju heta att släkten är värst, och nog var det så den här gången. Charltons tre poäng blev till en när Lavelle fick sista ordet.

Äntligen ligaspel igen och äntligen resedags för Swedish Addicks. Ett gäng glada medlemmar hade tagit sig ända upp till Cumbria och Brunton Park för drabbningen mot Carlisle. Undertecknad var dock inte en av dem.

De tillresta fick se en Charlton-elva i svart som tog sig an det blåklädda hemmalaget. Man dominerade spelet men hade som så ofta svårt med effektiviteten. Första halvlek tedde sig ganska långsam fram till de sista tio minuterna, då Charlton radade upp några bra chanser. Den bästa helt klart Corey Blackett-Taylors stenhårda skott i stolpkrysset. Även hemmalaget fick en chans när Michael Hector drällde med bollen, men då stod Ashley Maynard-Brewer där han skulle.

Pausvilan gav bra med energi till Londonlaget, som höjde tempot i andra halvlek. Med nio minuter spelade lade Conor McGrandles fram bollen till Alfie May, som vandrade in i straffområdets högra hörn. Tennai Watson överlappade i full fart, fick bollen och tog sig förbi sin back. En snygg passning snett inåt bakåt nådde en framstormande Blackett-Taylor som bredsidade in sitt sjunde mål för säsongen.

Hemmalaget fick dock tändvätska av ledningsmålet och tryckte på för en kvittering. Målet var likt det föregående, och det var ett bekant ansikte som avslutade anfallet. Före detta Charltonspelaren Sam Lavelle fotade in kvitteringen efter att ha fått tid att stoppa bollen och sikta inne i straffområdet.

Matchen gick in i ett nytt skede med öppnare spel, som ledde till flera chanser för Charlton. Tyvärr stod den långe Tomáš Holy i vägen. Surt att missa tre poäng mot ett motstånd som kändes överkomligt. Förhoppningsvis tyckte de tillresta svenskarna ändå att det hela var värt turen. Mer om det får vi säkert i en resekrönika vad det lider.

Härnäst för Michael Appleton och hans killar väntar Cheltenham hemma på The Valley.  

Laguppställning Carlisle

Holy

Barclay
Whelan
Lavelle
Armer

Moxon
McGeouch (70*)
Mellish

Emmanuel (71)
Gibson
Plange (70**)
                                 
Breeze (målvakt)
Butterworth (71)
Edmondson (70*)
Fitzpatrick
Maguire (70**)
O'Brien
Robinson

Laguppställning Charlton

Maynard-Brewer

Watson, T.
Hector
Jones
Edun

Dobson
McGrandles (87)
Fraser (77)

May
Blackett-Taylor
Leaburn
                                                                 
Walker (målvakt)
Asiimwe
Campbell, T. (77)
Ness
Tedic
Thomas

Watson, L. (87)

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2023-11-26, 23:23