League One: Memorial Stadium, fredag 29/12 kl. 20.45
Publik: 9 143

68, Martin 85, Tedic
94, Martin

Tyvärr så fortsatte Charltons negativa trend i bortamötet med hemmastarka Bristol Rovers. Tre ynka poäng har hittills inkasserats av de senaste 15 möjliga och det syns tyvärr inte heller något ljus i tunneln för närvarande. Laget känns oorganiserat och många spelare verkar håglösa och uppgivna. Vad har hänt? Den som dock fortsatt håller huvudet högt är coach Appleton, som med sina bortförklaringar fullständigt saknar all form av självkritik. Det är ju i och för sig alltid lätt att hänga ut tränaren som största syndabock när det går dåligt, men nu känns det som att det finns enorma sprickor och meningsskiljaktigheter mellan spelare och tränare. Klubbledningen måste definitivt agera och det per omgående, annars är risken stor att laget får slåss för ett förnyat kontrakt framåt våren, i stället för mot den kvalplats som vi alla faktiskt hoppades och trodde på.

Matchen på The Mem inleddes dock positivt för Charlton. Redan efter 70 sekunder så fixade Corey Blackett-Taylor, efter en löpning på vänsterkanten en frispark. Chem Campbell slog den snabbt in till George Dobson som hittade Alfie May, vilken fick i väg ett skott som dock tog i ribban. Ribbreturen nickades till en Charltonhörna från höger. Hörnan nådde Lloyd Jones i bra läge men hans avslut gick tyvärr utanför målvakt Matthex Cox högra stolpe. Under den första kvarten så skapade Charlton några ytterligare farligheter. Det var främst Blackett-Taylor som drev på framåt och ordnade till några hörnor, vilka tyvärr blev resultatlösa. Maynard-Brewers första ingripande gjordes i den 16:e matchminuten efter att Tayo Edun hamnat på efterkälken.

Edun hade en hel del problem både med sin teknik och med sin positionering under matchen.  Orutinen lyste igenom alltför ofta. Hemmalaget tog över bollinnehavet. Charltonspelarna blev också alltmer försiktiga då domaren delade ut sitt tredje gula kort. Denne domare Neil Hair är känd för sitt viftade med kort. Han hade innan match delat ut 48 gula och 4 röda kort under säsongen. I den 39:e minuten var man beredd att anteckna hemmaledning. Efter en hörna och en stark press hamnade bollen i Charlton-kassen men målet dömdes bort för offside på Aaron Collins. Intensiteten i matchen ökade och någon ytterligare farlighet noterades för Bristol Rovers men lika-läget stod sig halvleken ut. Charltons första halvlek präglades av några försök att ta sig fram på vänsterkanten. Det slogs en hel del långbollar från backlinjen, främst från Michael Hector, på chans oftast mot en ensam och nästan osynlig Daniel Kanu. På högersidan hamnade Alfie May alldeles för isolerad och långt från några målchanser. Skall verkligen ligans skytteligaledare spela en defensiv roll på en kant?

Den andra halvleken började med ett fortsatt övertag för hemmalaget. Tio minuter in så flyttade dock Charlton upp manskapet och skapade några chanser. Blackett-Taylor fick skottläge från sin vänsterkant två gånger om men avsluten blev inte som man hoppades. I den 68:e minuten kom så ledningsmålet för hemmalaget då inhopparen Chris Martin omarkerad och med Tayo Edun på fel sida, stöter in bollen från nära håll.
Alfie May lämnar planen, än en gång mållös och ersätts av Tyreece Campbell. Just denne Campbell som gör ett piggt inhopp, tar sig i matchminut 85 sig fram på högerkanten och når Kanus ersättare Slobodan Tedic , vilken från nära håll trycker in kvitteringen till 1-1. Plötsligt så började man, med fem ordinarie minuter kvar av matchen, tro att det trots allt skulle kunna bli en pinne med hem till SE7. Men, med sju minuters stopptid så händer det igen. Denna gång, en frispark en bit in på Charltons planhalva läggs snabbt. Charltonförsvaret ”står och sover”, markeringen är obefintlig och bollen letar sig fram till Chris Martin som helt ren från nära håll inte gör något misstag. Klockan visar 90+4 och ännu en förlust är ett faktum. Man tror inte det är sant.

Bristol Rovers vinner knappt men ändå rättvist. Man har övertag i såväl bollinnehav, hörnstatistik som i målchanser, men Charlton skänker än en gång bort poäng till motståndaren. Nu måste vi få se en rejäl uppryckning och förhoppningsvis en förändring in på det nya året.  Redan på nyårsdagen väntar hemmamöte mot sjätte placerade Oxford och därefter en bortamatch på trettondagen mot Port Vale.