League One: Bloomfield Road, lör 27 jan kl. 16:00
1 - 1  (0 - 0)
Domare: D Drysdale
Publik: 10 059

53, Dembele                      69, Ekpiteta (självmål)

Charlton plockade en oerhört viktig poäng mot Blackpool. Hemmalagets svit bröts av ett vilt kämpande Londonlag.

Charlton under interimsmanagern Curtis Fleming kom till match med usel historik. Tre raka förluster som ställdes mot bortalagets lika många vinster i sträck. Det syntes också på matchinledningen, som ägdes av Blackpool. De orangefärgade radade upp chanser, både sådana de skapat själv och sådana som visst Charltonslarv erbjöd. Jordan Rhodes hade bland annat öppet mål men lyckades på något sätt inte få iväg bollen tillräckligt snabbt. Mot slutet av halvleken var Lucas Ness också riktigt nära att göra självmål, med en rensning rakt i egna stolpen.

Hemmalaget inledde andra halvlek på samma sätt med en ribbträff från Kyle Joseph. Tre minuter senare var olyckan slutligen framme, när Karamoko Dembele tog sig loss efter att Albie Morgan vunnit boll högt upp i banan. Ett kliniskt avslut senare var 1-0 ett faktum.

Det såg minst sagt mörkt ut för Charlton, men en viss ljusning kunde skönjas när Alfie May tog fasta på en långboll från Tyreeq Bakinson. Han vände bort sin motspelare och tog ett skott från strax innanför straffområdeslinjen. Bollen studsade först på CJ Hamilton och sedan Marvin Ekpiteta, vilket innebar att Daniel Grimshaw i Blackpools mål ställdes fullständigt. 1-1, inte helt välförtjänt, men likväl utjämnat.

Mot slutet tog Charlton till och med över initiativet och var det lag som kom närmast att vinna. Inte minst Daniel Kanu gjorde stor skillnad under den halvtimme han var på banan, men det blev inga fler mål. En blytung poäng mot ett bra lag, men kanske inte direkt något styrkebesked. När detta skrivs vet vi redan att Charlton förlorat hemma mot Derby.