League One: Oakwell, Lör 16 Dec kl 16:00
 1 - 1  (1 - 0)
Domare: S Mather
Publik: 11 716

24, Phillips          70, Blackett-Taylor

Tipset om en möjlig pinne blev också facit då vårt Charlton mötte Barnsley på bortagräs i South Yorkshire. Efter en väl genomförd match, främst genom ett starkt försvarsspel så visade The Addicks åter riktigt bra takter. Hade sedan en linjeman varit lite snabbare i steget, så hade sannolikt alla tre poängen följt med hela vägen hem till SE7.

Truppen som åkte med norrut var identisk med förra veckans, med ett undantag. Boban Tedic fick starta i stället för unge Henry Rylah som vilade upp sig på hemmaplan. Tränare Appleton talade mycket i uppsnacket inför matchen om lagets alla skador och icke tillgängliga spelare. Kanske att detta var lite tändvätska för de som nu fick chansen.

Matchen inleddes i högt tempo och med ett stort bollinnehav för Charlton. Första chansen skapade Corey Blackett-Taylor direkt efter avspark dock utan att riktigt få till det avgörande skottet. Några minuter senare var samme man framme på sin vänsterkant, men avslutet hamnade tyvärr i burgaveln. Hemmalaget slog mest ifrån sig och deras första attack framåt var ett skott efter 12 minuter som gick en bit utanför Maynard-Brewers högra stolpe. En farlighet noterades fyra minuter senare då Chem Campbells misslyckade bakåtpassning fick räddas av Michael Hector. Maynard-Brewer fick visa sig på styva linan då Herbie Kane fick till ett hårt distansskott som snyggt räddades med vänsterhanden till en resultatlös hörna. Spelet jämnades ut alltmer efter Charltons fina start.

I matchminut 24 kom så hemmalagets ledningsmål. Adam Phillips långboll ut mot vänsterkanten nådde Herbie Kane som tog bollen med sig mot kortlinjen. George Dobson avvaktade och checkade av så att bollen var över linjen för inspark till Charlton. Kane chansade, tog med sig bollen in på plan och serverade en precis passning till Phillips som helt omarkerad satte bollen i Maynard-Brewers vänstra kryss. Protester så klart! Linjeman och domare var inte med i situationen och hänger man inte med så kan man givetvis inte heller agera. Varning för protest till Maynard-Brewer. George Dodson var så klart vansinnig och i den efterföljande sekvensen fick också Michael Appleton syna det gula kortet.

Den första halvleken avslutades med några hörnor för Charlton och så lyckades hemmamålvakten Lian Roberts få till stånd lite extra vila via ett spelavbrott. Tilläggstiden blev tre minuter och vi kunde konstatera hemmaledning 1-0 efter ett mål som inte borde godkänts.

Addicks startade upp den andra halvleken likt den första med jakt på en kvittering. Bra målchanser för såväl Tedic som för Blackett-Taylor noterades. I den 63:e minuten lämnar Tedic planen till förmån för unge Daniel Kanu. Minuten senare får Barnsley en chans att öka på sin ledning då inbytte John McAtee testar Maynard-Brewer som räddar närskottet. I den 70:e minuten kommer så den efterlängtade kvitteringen. Tayo Eduns passning mot Blackett-Taylor ändrar riktning via Jordan Willams panna. Blakett-Taylor tar sig runt på kanten, driver in mot mitten och avslutar med ett hårt skott utan chans för hemmamålvakten.

Matchens sista fjärdedel innehöll inte så mycket i målchansväg. Charlton ordnade till en frispark i bra läge vilken dock inte förvaltades på bästa sätt. Lagen verkade ganska nöjda med varsin poäng och man får väl trots allt påstå att slutresultatet inte var helt orättvist.

Hemmalagets målkung Devante Cole såg man inte så mycket av denna eftermiddag. Det gjorde man inte heller av vår Alfie May som alltför ofta gick på eget avslut. Försvaret var som helhet bra där jag tycker att Terell Thomas gjorde sin bästa match på mycket länge. Dobson var i gammalt gott slag och så visade sig åter Corey Blackett-Taylor från sin bästa sida.