Inför matchen Port Vale - Charlton

League One: Vale Park, lör 6 jan kl 16.00

Ett Charlton utan självförtroende far till Staffordshire. Stokes lillebror tar emot på Vale Park.

Det är inte roligt att följa Charlton runt det här årsskiftet. Bara två poäng på de senaste fem matcherna och tre raka förluster talar sitt tydliga språk. Vunnit har man inte gjort sen november 2023. Michael Appleton var dock tydligen nöjd med laget trots att de sjabblade bort ledningen hemma mot Oxford på nyårsdagen. Han menade på att man inte kunde gjort mycket mer, och med den inställningen kommer man nog inte så långt i en tuff serie. Med sin mer realistiska mössa på huvudet sa han dock att man nu söker med ljus och lykta efter spelare som kan komma direkt in i startelvan, med tanke på de många skadorna på viktiga pusselbitar.

Trettondagens motståndare Port Vale, som är det mindre framgångsrika laget i Stoke-on-Trent, har kommit med blandade resultat på senaste tiden. Stabila insatser mot Barnsley (2-3) och Blackpool (3-0) följdes upp av snöpliga 1-2 borta mot bottenlaget Carlisle. The Vale parkerar sig på 15:e plats i serien, alltså precis bakom Charlton, på samma poäng.

Det är svårt att säga var hemmalaget står kvalitetsmässigt, men det kanske är just på bortaplan Charlton ska vända skutan. Något annat än poäng får det inte vara tal om. Säsongen behöver ju inte bli mörkare än vad den redan är.

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

T. Watson
Hector
Jones
Edun

Dobson
Anderson
C. Campbell

T. Campbell
Kanu
Blackett-Taylor
 

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2024-01-04, 17:09