Inför matchen  Peterborough - Charlton

League One: Weston Homes Stadium, Lör 12/8 kl. 16:00

DEAN HOLDEN: DET KOMMER BLI ETT STORT TEST

Charlton började säsongen i League One på bästa möjliga sätt, med en vinst mot grannen Leyton Orient och tre pinnar in på kontot, men även ett välfyllt The Valley. Nu åker grabbarna från SE7 rakt norröver till Peterborough och Weston Homes Stadium (London Road) för att möta The Posh. Peterborough är ingen särskilt stor stad, men där finns en gammal och fin katedral (dock inte lika gammal som Nidarosdomen i Trondheim).
 
Dean Holden återvänder således till sin tidigare klubb där han spelade cirka 50 matcher mellan 2005 och 2007. Han säger i en intervju inför matchen att det blir en tuff kamp och att The Posh har en hel drös med bra spelare som de måste passa upp med. Holden säger vidare att detta kommer bli ett rejält test för The Addicks och då Peterborough slutade på sjätte plats förra säsongen kommer de utgöra ett betydande hinder för The Addicks i kampen om en topplacering.
 
The Posh mötte Reading på bortaplan i första omgången och lyckades även de plocka med sig tre pinnar. Målet gjorde den (mål)farlige Mason-Clark i den 45:e minuten, förhoppningsvis saknas Mason-Clark då han drog på sig en skada.
 
De två senaste mötena mellan The Addicks och The Posh har slutat oavgjort, 1-1 i december och 0-0 nu senast i februari. Jag tror att laguppställningen blir snarlik den mot Orient då det bara har rapporterats om mildare känningar från vissa spelare. Det är alltså upplagt för att Charlton kan ställa ut bästa möjliga lag (Leaburn är fortsatt borta) och spelarna som ska ta Charlton till nya höjder får bekänna färg.
 
Ska man tro spelbolagen så vinner Peterborough, men jag tror det för tredje gången blir varsin poäng. Matchen då? Den slutar 2-2 med May och Blackett-Taylor som målgörare.

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer
 
Jones
Ness
Thomas

Asiimwe
Dobson
Anderson
Fraser 
Blackett-Taylor

May
Campbell

Artikeln skriven av Victor Eriksson, 2023-08-11, 12:00