Inför matchen Northampton - Charlton

League One: PTS Academy Stadium, Lör 2 Mar kl 16:00

Visst var det härligt att njuta av de tillresa supportrarnas stämmor i ”Valley Floyd Road” på tisdagskvällen. Efter 18 matchers väntan så kom då äntligen trepoängaren. Spelet som The Addicks har visat upp på sistone bådar gott för fortsättningen. Att ta poäng mot topplagen Derby, Portsmouth och Bolton ger förhoppningar om tabellklättring och nu gäller det att surfa vidare på den positiva vågen. Först gäller det lördagstrippen som alltså går till Northampton.

Man vill väl helst glömma januarimötet mellan de båda lagen på The Valley. Trots flera nyinkomna Charltonspelare i startelvan så blev det förlust. Ett snöpligt baklängesmål i den sjunde tilläggsminuten förstörde den kvällen. Men, inget ont utan att det har något gott med sig. Denna sena tisdagskväll blev också den sista för Michael Appleton som Charlton-manager. Förändringarna som gjorts efter honom har visat sig mycket lyckosamma och med ett helt annat engagemang från nye coachen Nathan Jones.
 
Jones har inte heller varit främmande för att röra om lite i grytan. Vem hade trott att han skulle bänka såväl George Dobson som Alfie May senast. Visserligen har May med sina 16 mål i ligan gått mållös från de senaste åtta matcherna. Senast han nätade var i halva januari,  i förlustmatchen på hemmagräs mot Peterborough. Nu kom dock som bekant hans 17:e då han som inhoppare kvitterade på straffspark. Mot Northampton vill jag dock se både Dobson och May igen från start. Någon enstaka match på bänken kan göra gott. Men, kanske att man inte ändrar ett vinnande lag?
 
Några som imponerat stort är bl.a Conor Coventry och 20-åringarna Thierry Small och Karoy Anderson. Nu blir det riktigt tight om startplatserna. Chucks Aneke är på gång igen och han utmanar inom kort om spel från start.  Lloyd Jones har ytterligare en match kvar att vila efter sin avstängning. Sannolikt så får därför Terell Thomas fortsatt förtroende. Harry Isted känns ohotad som förste keeper. Förmodligen så väljer Nathan Jones att fortsätta med sin 3-5-2 uppställning. Försvarsspelet har blivit betydligt stabilare de senaste veckorna med de rutinerade förvärven Gillesphey och Edmonds-Green längst bak.
 
Lördagens motståndare Northampton FC har under de senaste åren åkt hiss mellan League One och Two. För närvarade ligger man säkert i mitten av tabellen och årets insatser har visat på en viss stabilitet. Man släpper dock till en del bakåt men samtidigt så producerades det ofta mål framåt. Man har t.ex en av ligans främste målskyttar i Sam Hoskins att tillgå, vilken hittills stått för 14 ligamål. I senaste vinstmatchen på bortagräs mot Burton Albion så vilade man dock Hoskins till förmån för lånet från Huddersfield, toppforwarden Tyreece Simpson. I övrigt så förfogar man bl.a över rutinerade lagkapten Jon Guthrie, mittfältaren Marc Leonard som kom från Brighton & Hove i fjol samt den i januari inlånade och nu ordinarie målvakten Louie Moulden från Wolverhampton. The Cobblers stod över spel på tisdagskvällen så nu kommer man ut på ”Sixfields” på friska ben. En tuff och målrik match är att vänta.
 
Men, Charlton tar åter tre värdefulla poäng med sig hem. Mitt tips är en säker 3-1 -seger med May gånger två och Kanu som målskyttar.
 

Trolig laguppställning

Isted
 
Gillesphey
Thomas
Edmonds-Green
 
Camara
Coventry
Dobson
Anderson
Small
 
Kanu
May

Artikeln skriven av Per-Inge Eriksson, 2024-02-29, 17:00.