Inför matchen Lincoln - Charlton

League One: Lner Stadium, Tis 24 Okt kl 20:45

Stärkta av lördagens storseger beger sig nu vårt Charlton norr över till studentstaden Lincoln för tisdagsmatch mot Lincoln City FC. Motståndarna fixade också senast en trepoängare i sitt bortamöte med Fleetwood då man efter ett tidigt mål, försvarade ledningen hela vägen till slutsignal. Tisdagskvällens kombattanter är för närvarade placerade i mitten av League One-tabellen. Båda lagen har hittills spelat in 18 poäng med fördel Charlton, på bättre målskillnad.

Charltons insatser på sistone med fyra vinster och tre oavgjorda har inneburit att man absolut nu kan rikta blickarna uppåt i tabellen. Tränare Michael Appleton har ännu inte varit med om någon förlust och visst finns det goda chanser till att de förlustfria matcherna fortsätter. Det såg riktigt bra ut senast, i varje fall i den andra akten, då också målen trillade in med jämna mellanrum. 
 
Försvarsspelet har blivit något stabilare även om kommunikationen emellanåt har lite mer att önska. Michael Hector och Lloyd Jones har kamperat bra tillsammans i mittförsvaret. Unge akademispelaren Nathan Asiimwe imponerade stort i sitt inhopp senast och han borde nu vara med från start. George Dobson gör sällan någon dålig match och assistkungen Corey Blackett-Taylor ligger bakom det mesta framåt. Den nye anfallaren Alfie May har visat sin målfarlighet gång efter annan och såväl Scott Fraser som Miles Leaburn är nu förhoppningsvis också på gång. Tyvärr så fick Chucks Aneke lämna matchen mot Reading med någon form av bristning, men totalt sett så har truppen breddats och det finns ett antal ungdomar som knackar på startplats-dörren. Mest angenäma ”problem” således.
 
Lincoln City med sin tillfällige huvudtränare Tom Shaw, har varvat vinster med förluster på sistone. Man har vunnit två av de senaste sex matcherna. Laget försvarar sig ofta framgångsrikt men man saknar en riktigt skarp målskytt. Längst bak har man den danske målvakten Lukas Jensen som kom till klubben 2018 från FC Helsingör. På höger mittfält finns ytterligare en dansk spelare i Lasse Sörensen. Framåt handlar det mest om Teddy Bishop och målskytten senast Alex Mitchell. 
 
Tipset är att Charlton kör vidare på vinnarspåret och tar tre poäng med sig hem till SE7. May och Leaburn noteras på nytt i målprotokollet och en glödhet CBT fortsätter att assistera.
C O Y R !!.

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer
 
Asiimwe
Hector
Jones
Thomas
 
T Campbell
Dobson
Fraser
Blackett-Taylor
 
May
Leaburn

Artikeln skriven av Per-Inge Eriksson, 2023-10-23, 11:00.