Inför matchen Fleetwood - Charlton

League One: Highbury Stadium, lördag 16 mars kl. 16.00

Efter coach Nathan Jones inträde i förlustmatchen mot Reading den 10 februari så har vårt Charlton inte förlorat. Tretton pinnar på de sju senaste matcherna ger för närvarade laget en 15: e plats i League One-tabellen.  Laget har visat goda takter över lag på sistone och så har målen också börjat trilla in. Alfie May som gått mållös ett antal matcher har åter hittat nätet och just nu toppar han skytteligan med sina 20 gjorda mål. Nu är det dags för laget att åka mot nordväst och till Lancashire för möte med Fleetwood Town FC. Fleetwood finns efter tisdagens mållösa hemmamöte mot Bristol Rovers i tabellens absoluta botten, på en 22 plats. Höstmötet på mellan lagen på The Valley slutade med en uddamålsseger 2-1 för Charlton och det var Alfie May som stod för de båda målen då. Vi ser gärna en repris på det resultatet

Dagens motståndare startade årets ligaspel med sex raka förluster på de första sju matcherna vilket också kostade den skotske tränaren Scott Brown jobbet. Den f.d Sunderland-managern Lee Johnson ersatte, men efter att det fortsatt gått tungt för den röd-vita Cod Army, så blev han också av med jobbet lagom till jul. Nu är det Charlie Adam som ansvarar för laget. Denne Adam, på sin tid med en bra vänsterfot, hade bl.a en säsong som spelare i Liverpool och därefter sju i Stoke. Lite erfarenhet av coachjobbet fick han som assisterande i Burnley för att på årets nyårsdag ta över rodret och styra skutan för The Fishermen.

På spelarfronten finns några kända ansikten. Vi har givetvis inte glömt den ofta gestikulerande Jayden Stockley med sina 31 mål på 89 matcher för Charlton på kontot. Nu finns Stockley som toppforward och några mål har han också noterats för på sistone i sin Fleetwood-tröja med nummer 9. En annan bekant är irländaren Gavin Kilkenny som lånats in från AFC Bournemouth. Kilkenny representerade Charlton på lån i fjol och hann då med åtta matcher i League One dock utan att göra något större avtryck. Försvarsspelaren Brendan Nana Akwasi Sarpong Wiredu, nu 24 år gammal, startade sin fotbollskarriär i Charltons ungdomsakademi och han var klubbens spelare fram till och med år 2021. Totalt så gjorde han sex framträdanden i Charlton-tröjan. Han var också utlånad till såväl Bromley som till Colchester och sitt nuvarande treårskontrakt fick han med Fleetwood i juni i fjol.
 
Charlton kommer till lördagsmatchen med två raka vinster och sex gjorda mål. Positivitetens vindar blåser helt plötsligt runt laget och det är många poäng kvar att spela om. Så visst finns det goda möjligheter att klättra i tabellen. Mötena med såväl de absoluta topplagen precis som med bottenlagen blir avklarade i och med mötet med Fleetwood. Det viktigaste är givetvis att inte på något sätt bli indragna i en bottenstrid.
 
Nathan Jones ändrar förmodligen inte på ett vinnande lag. Det är väl därför högst troligt att Harry Isted får fortsatt förtroende mellan stolparna trots lite osäkert spel med sina fötter. Försvaret har absolut blivit stabilare med Edmonds-Green och Gillesphey. På mitten fortsätter George Dobson och Conor Coventry. Unge wingbacken Theirry Small har varit en positiv överraskning liksom Daniel Kanu som blivit en respekterad forward.  May har åter visat målform och det är väl heller inte helt omöjligt att rutinerade Connor Wickman på nytt får några minuters speltid.
 
Tipset är att Charlton fortsätter på vinnarspåret och tar tre värdefulla poäng med sig hem. Det blir till en 2-0 seger med Alfie May och Daniel Kanu åter som målskyttar. C O Y R.

Trolig laguppställning

Isted
 
Edmonds-Green
Thomas
Gillesphey
 
T Watson
Anderson
Coventry
Dobson
Small
 
Kanu
May

Artikeln skriven av Per Inge Eriksson 24-03-13, 13:00.