Inför matchen Cheltenham - Charlton

League One: Completely - Suzuki Stadium, Tis 5 Mar kl 20:45

Ingen rast och ingen ro, åter dags för tisdagsmatch och åter dags för en bortamatch - den tredje i rad. Trots fem matcher i rad utan förlust så var det inte idel ädel muntra toner efter det oavgjorda resultatet mot Northampton. Nu gäller det att höja sig ett snäpp till när det är dags för returmötet av matchen som Swedish Addicks beskådade i slutet av november förra året. Vinst ger andrum, förlust innebär att Cheltenham flåsar oss i nacken. Finns bara en väg framåt, våga vinn!

Med facit i hand ska man väl inte vara alltför överraskad över lördagens resultat, när det ser lite för bra ut är det lite för bra. Det som skilde den sista halvtimmen mot tidigare matcher på sistone var avsaknaden av Aneke. Han var tydligen inte helt kurant och det var managerns val att ställa honom utanför truppen för att ge honom chans att bli helt återställd, kanske till denna match. I övrigt så har Charlton mycket positivt att ta med sig från matchen mot Northampton om man bortser ifrån Isteds oförlåtliga blunder.

Tisdagsmatchen blir den första av tre i möten mot lag som ligger efter Charlton i tabellen och således ett gyllene tillfälle att inkassera 9 poäng och därmed mer eller mindre säkra nytt kontrakt. Vi som var i England i slutet av november känner igen spelordningen, bortamatch mot Cheltenham följs av hemmamatch mot Carlisle och sedan bortamatch mot Fleetwood. Men först gäller det alltså Cheltenham som är det laget vi senast slog på hemmaplan den 26 november och som är Mays förra lag. Värdarna befinner sig precis i samma läge som Charlton gjorde innan vinsten mot Derby och är piskade att vinna. 

Charlton är mer eller mindre ett bättre lag på alla positioner och det faktum att Cheltenham är piskade att vinna ger Charlton ett gyllene tillfälle att slippa föra matchen vilket brukar passa oss bättre. I den förra matchen fick både Dobson och Coventry husera på mittfältet och det var väl kanske inte helt lyckat. Dobson fick i verkligheten röra sig mest mellan mittfält och backlinje och även om han var lite mer sitt vanliga jag så blir det lite kaka på kaka. Anderson var stärkt av framgången mot Derby och kan nog bli en framgångssaga om han får möjlighet att spela in sig ordentligt. Aneke saknades i sin roll som super-sub och May och Kanu gjorde en klart godkänd insats på forwardsplatserna. Det kan man inte säga Ladapo som var slö och håglös och borde ha gjort minst två mål på mycket klara chanser, dvs om man kan tänka sig att få en gräsfläck på byxan. 

Charlton blev lite paralyserade efter Iduns totalblunder och jag saknade lite engagemang från Jones på avbytarfronten i slutet, det fanns ytterligare offensiva förmågor med friska ben att slänga in. I matchen mot Cheltenham gäller det nog främst att hålla huvudet kallt och vänta på kontringschanser för de kommer att uppstå. Vi ska inte överdrivet försöka hålla i bollen överallt på planen vilket varit fallet i allt för många matcher, den grundläggande regeln säger att det är betydligt svårare att göra mål från sin egen planhalva än från motståndarnas. Om Jones håller fast vid sin trebackslinje är det inte otroligt att Hector som är tillbaka igen får spela från start till förmån för Thomas. Kanske att Bakinson får spela från start igen, frågan är bara vem som får kliva åt sidan, Watson?

Jag tror starkt på Charlton om de bara kan hålla huvudet kallt, borde kunna bli vinst med två mål. Då Isted visade sviktande form är det inte lika säkert att lakanen hålls reda så jag tippar att det slutar 1 - 3.

Trolig laguppställning

Isted

Gillesphy
Hector
Edmonds-Green

Small
Anderson
Coventry
Dobson
Bakinson

Kanu
May
 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2024-03-03, 22:15.