Inför matchen Charlton - Reading

League One: The Valley, Lör 21 Okt kl 16:00

Charlton har haft en enastående form under Appletons ledning med sex matche i rad utan förlust. Efter landslagsuppehållet är det bara att hoppas att formen bibehålls och skaderummet minskas. Om de våra inte tar ut något i förskott så erbjuder lördagens motstånd en bra möjlighet att utsträcka den sviten till sju obesegrade.

Likt Roland i "Torsk på Tallinn" som myntade Efter regn kommer sol så har Appleton lyckats vända Charltons miserabla inledning på säsongen från regn till sol. Det finns fortfarande mycket att jobba på och framför allt på försvarssidan vilket är raka motsatsen mot hur det brukar vara i vårt lag. Om det är någonstans det brukar finnas förbättingspotential så är det på forwardssidan. Inför säsongen såg det oerhört tunt ut på den fronten, initialt med en frisk forward i Leaburn i sedan två efter att May kontrakterades. När sedan Aneke mot alla odds frisknade till så har vi tre starka forwards som sedan förstärks med Blackett-Taylor på vänsterkanten och Tyreece Campbell på högerkanten.

På backsidan har förra årets sensation Ness inte alls lyckas komma upp i samma form. Trots sin oerfarenhet (eller kanske tack vare den) gjorde han ju bl.a. en lysande insats mot Manchester United. Hector och Thomas varvar excellens med riktiga bottennapp och Isted har fått lämna tillbaka målvaktsplatsen till Maynard-Brewer. Det blir ofta missförstånd pga. bristande kommunikation vilket alltför ofta leder att motståndarna kommer fram i mitten och när Isted började dribbla som sista man och förlorade bollen mot Shrewsbury i slutet av matchen när det stod 0-0 så kände nog Appleton att det var dags att göra en markering. Sedan dess har Maynard-Brewer vaktat buren och jag utgår ifrån att han fortsätter med det. Elerewe var tillbaka efter skada i den sista cupmatchen mot Aston Villa och högst troligt kommer han att vara med i truppen denna gång. Kvarstår att se om han går in i startelvan men efter ytterligare nästan två veckors träning så håller jag det inte för otroligt.

Reading har som sagt varken börjat säsongen bra och de har heller inte varit i närheten av en andra andning om man bortser ifrån den där miserabla cupen EFL-Trophy där de har 2 vinster av 2 möjliga och 14-0 i målskillnad efter 9-målsseger borta mot Exeter och 5-målsseger hemma mot Swindon. Men i ligan har det varit ädel idel motgångar och framför allt på bortaplan där de har 6 förluster av 6 möjliga och 4-13 i målskillnad. Charltons bortaresultat är inte så mycket mer att skriva hem om men på hemmaplan ligger vi faktiskt på femte plats i ligan med 4 segrar och 1 oavgjord på 7 matcher och hyfsade 15-10 i målskillnad.

Så förutsättningarna kan helt enkelt inte vara bättre inför lördagens match och allt annat än seger kommer att vara en bevikelse. Till skillnad mot de tidigare matcherna så kommer Appleton mest troligt få jobba med att få laget att inte underskatta motståndarna, dvs. det duger INTE att bara ställa ut skorna. Reading har redan sålt ut sin första tilldelning av biljetter och även den andra omgången är snart slut så de kommer att få bra stöd från Jimmy Seed Stand. Förhoppningsvis kommer även hemmapubliken att strömma till efter den senaste tidens framgångar och lyfta fram sitt lag till ytterligare en seger. Inställningen vi vill ska råda är, Våga vinn! 

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

T Watson
Hector
Jones 
Thomas

T Campbell
Fraser
Dobson
Blackett-Taylor

May
Leaburn 

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2023-10-19, 22:22