Inför matchen Charlton - Portsmouth

League One: The Valley, Lör 24/2 kl 16:00

Charlton får besök hemma på The Valley av sydkustlaget från Hampshire nämnligen Portsmouth. Charlton kämpar för sin överlevnad i Leauge One medan Portsmouth som serieledare siktar på Championship. En tuff match väntar. 

Statistiken talar för Portsmouth. Serieledare och med sex vinster och en oavgjord på de senaste matcherna kommer de till The Valley med ett starkt självförtroende. Senaste matchen var mot Reading där de vann med 4-1. Pompey har två spelare på topp tio i skytteligan - nordirländaren Paddy Lane med elva fullträffar och engelsmannen Colby Bishop med 16 fullträffar - gäller att Charltons defensiv är på hugget och vakna. Portsmouth leder ligan med sex poäng och satsar på att gå upp en serie och då hoppas få möta rivalen Southampton. 

Det blir fjärde matchen för nye Charltonmanagern Nathan Jones. Charltons senaste vinst i ligan kom mot Cheltenham 2023 - alltså förra året. Hög tid att ta en trepoängare, eftersom de nu parkerar på en tjugondeplats, precis ovanför strecket. Skuggas av nämnda Cheltenham och Port Vale. En vinst mot serieledarna hade gett gott självförtroende. Vi hoppas att Charltons Alfie May med 16 fullträffar har siktet inställt på lördag och att målvakten Isted håller nollan. Jones tog in lite yngre spelare senaste matchen mot Bolton, nämligen Small på ytterbacken, Daniel Kanu och Karoy Anderson. Alla födda 2004! 

Det finns fina förutsättningar för en bra match. Avsparkstid 16.00 bäddar för god stämning, och förhoppningsvis skiner solen i sydöstra London.

Trolig laguppställning

Isted

Thomas
Jones
Edmonds-Green

Small
Anderson
Coventry
Dobson
Watson


Ladapo 
Kanu
 

Artikeln skriven av Adam Ahlberg, 2024-02-23, 18:00