Inför matchen Charlton - Port Vale

League One: The Valley, Lör 19 Aug kl 16:00

Med en start på säsongen som väl ingen förväntat sig så är det åter dags för hemmamatch, nu mot Port Vale. Med ynka tre pinnar på lika många ligamatcher för vårt Charlton så finns det inget annat än en seger som räknas. Nu måste spelarna på planen såväl som ledarna runt laget visa att den svaga inledningen i ligaspelet per omgående faller i glömska och att trepoängarna börjar rulla in.

Visst, truppen är försvagad med skador på bl.a Leaburn, Aneke, Campbell och Fraser men de nya spelarna som fått chansen måste visa betydligt mer om laget skall leva upp till förväntningarna om en topplacering i årets serie. På pappret så ser egentligen inte laget så dåligt ut men prestationerna på planen har haft betydligt mer att önska. Försvarsspelet har generellt varit osäkert och så dessa baklängesmål på övertid. George Dobson och Corey Blackett-Taylor ligger dock klart på plus så här långt men det behövs fler som tar ansvar och visar framfötterna. Nye Alfie May har långt kvar till den målfarlighet som han visade upp i Cheltenhams tröja förra säsongen. Jack Payne jobbar hårt men han är alldeles för vårdslös i sitt agerande emellanåt vilket resulterat i onödiga varningar och farliga frisparkslägen för motståndarna. Dessa frisparkar har också resulterat i baklängesmål, som nu senast mot Bristol Rovers då dock unge Daniel Kanu stod för ett positivt inhopp och gjorde sitt första ligamål. Det kommer att bli många fler.
 
Lördagens motståndare från Stoke-on-Trent har börjat säsongen ojämnt. Premiärmatchen blev en riktig flopp då man förlorade med hela 7-0 på bortaplan mot Barnsley. I den andra omgången blev det en uddamålsseger på hemmagräs mot Reading och på tisdagskvällen tog man en pinne med sig hem efter en mållös match i Blackpool. Laget har inte direkt några spelare som sticker ut. På mittfältet huserar den tidigare belgiske U-landslagsspelaren Funso Ojo, oftast tillsammans med Conor Grant som är ny för året från Plymouth Argyle. Säsongens ende målskytt så här långt heter Ben Garrity. Det var han som noterades för ett sent mål i segermatchen mot Reading.
 
Nu måste Addicks visa ”var skåpet skall stå” och ta den trepoängare som vi alla kräver. COYA

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer
 
Asiimwe
Jones
Ness
Edun
 
Taylor
Dobson
Camara
 
Kanu
May
Blackett-Taylor

Artikeln skriven av Per-Inge Eriksson, 2023-08-17, 19:40.