Inför matchen Charlton - Northampton

League One: The Valley, Tis 23 Jan kl 20:45

Det är f.n riktigt tufft att vara Charlton-supporter. Senaste ligavinsten noterades den 28 november och laget har nu rasat till en 16:e plats och kvalspöket svävar allt närmare.  

Nya spelare med en hel del rutin, främst från Championship, har dock tagit plats i truppen under januarifönstret, samtidigt som det tyvärr verkar stå klart att vi tappat en av våra absolut bästa i Corey Blackett-Taylor till Derby County. Många ropar nu på stora förändringar och att då också Michael Appletons lämnar plats till sin efterträdare. Det surras om att Lee Bowyer skulle kunna vara tillgänglig. Kanske är han den coach med sin rutin och med sitt Charlton-hjärta som skulle kunna vända det sjunkande skeppet?  Oavsett vad som händer på den fronten, så är det som sagt dags för ny match redan på tisdagskvällen, då ligans 10:e placerade lag Northampton Town kommer på besök till SE7. Man kommer till The Valley med sex vinster, tre förluster och en oavgjord på sina senaste tio ligamatcher. Deras planerade match i Oxford på lördagseftermiddagen fick dock ställas in eftersom arenan där inte var i spelbart skick. Nu gäller det för hemmaspelarna att visa glöd, passion och att kämpa för klubbmärket vilket vi alla också förväntar oss, annars kan den här säsongen sluta riktigt illa. Det får helt enkelt bara inte hända.

Ett antal nya spelare har kommit in i truppen och dessa behöver så klart lite tid. Conor Coventry, ny från West Ham, visade dock direkt att han kommer att bli en tillgång på mitten. Försvarsspelet har generellt varit osäkert och där behövs någon eller några nya och rutinerade krafter som kan styra upp det hela. Eduns och Watsons offensiva utflykter är emellanåt positiva men man riskerar då samtidigt en hel del bakåt. Spelet på mitten hackar och är ineffektivt. Det blir oftast spel bakåt och i sidled och så alltför ofta långbollar på chans som då i stort sett blir omöjliga för forwards att göra något vettigt av.  

Alfie May, som började säsongen förtroendeingivande med mål i var och varannan match, är tyvärr inte på tårna längre och frustrationen lyser igenom. Kan möjligen lånet från Ipswich, Freddie Ladapo, bidra till hans målskytte?
 
Tisdagens motståndare har som nykomlingar gjort bra insatser och är ett stabilt mittenlag. Backlinjen styrs av den rutinerade kaptenen Jon Guthrie med över 100 matcher för The Cobblers på sitt CV. På mittfältet huserar bl.a Marc Leonard, inlånad från Brighton. Framåt så handlar det mycket om Sam Hoskins, fostrad i Southampton och som stått för 13 mål hittills i League One.
 
Jag tror att Addicks ”tar sig i kragen” och kämpar till sig en 2-1 seger. May och Ladapo blir målskyttar. COYR.

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer
 
Gillespey
Jones
Ness
Edmonds-Green
 
Bakinson
Dobson
Coventry
Edun
 
May
Ladapo

Artikeln skriven av Per-Inge Eriksson, 2024-01-22, 14:00