Inför matchen Charlton - Fleetwood

League One: The Valley, Lör 2 Sep kl 16:00

Frågan är om inte Charlton borde börja spela "Wind of change" som uppladdning inför matcherna efter att Dean Holden fått sparken av de nya ägarna som låg bakom att han anlitades. Interimslösningen Jason Pearce får det tvivelaktiga nöjet att få ordning på torpet inför hemmamötet mot Fleetwood som faktiskt börjat säsongen än värre än Charlton. Trots det har de sin manager kvar. Det är väldigt tidigt på säsongen men det här känns som en måstematch för båda lagen utifrån tabellplaceringarna och speciellt för Charlton som var en tänkbar toppkandidat inför säsongen.

Det har som vanligt varit en del verksamhet inför transferfönstret som stänger vid midnatt idag och det kan fortfarande hända mycket. Hittills den här veckan har Jack Payne och Zach Mitchell lånats ut till Colchester och Tennai Watson (back) har skrivit på ett 2-årskontrakt. Det är inte otänkbart att han är matchotränad i och med att han inte spelat för MK Dons den här säsongen och då mest troligt inte platsar där. Hur länge Jason Pearce interimskontrakt som manager består återstår att se. Hans främsta uppgift borde vara att lära spelarna att spika igen den sista tiondelen av matchen.

I hans första uttalande sade han att i sitt första tal med laget hade klargjort att han förväntade sig att alla alltid ger 100 %, redan där ser ju jag en enorm utmaning med tanke på hur laget gång efter annan i match efter match ibland mer sett ut som ett lag bestående av 8-åringar än välbetalda professionella vuxna män. Så om han får styrsel på den detaljen så kanske han kan minska sannolikheten för sent insläppta mål. Si så där 20 - 40 år tillbaka i tiden var annars det motsatta signumet för Charlton, det var många gånger vi avgjorde i slutet eller under stopptid. Nästa uppgift är att få lagdelarna att fungera som ett lag. Kan ju tyckas enkelt när vi pratar om en professionell klubb men de spelade matcherna talar sitt tydliga språk.

Återstår då att formera ett lag som inte är stukat av motgångarna. I förra matchen prövade Holden att låta Isted stå i mål för första gången i ligan och han gjorde inte bort sig men en viss ringrostighet kunde ändå skönjas. Oavsett val av målvakt så måste Pearce få ordning på backlinjen. Hittills har nog tanken varit trebackslinje med wing backs men det har inte fungerat särskilt bra. För att få till en stabilitet måste man säkra upp bakåt och då kanske det är enklast att köra en rak 4-4-2 eller i värsta fall 4-5-1 men det känns lite väl pessimistiskt mot ett lag som är ännu sämre på att göra mål än oss och släpper in fler mål än oss.

Så här långt in i säsongen borde startelvan vara tämligen självklar men när laget krackelerar oavsett laguppställning och med en ny manager på plats känns det mer osäkert och oklart än vad som skulle vara önskvärt. Något jag (och förmodligen de flesta andra Charltonsupportrar med mig) önskar mig är enkelt och inte alltför mycket begärt, en seger. Våga vinn, UTA!

Trolig laguppställning

Isted

Thomas
Hector 
Jones

Dobson

Asiimwe
Anderson
Edun 
Blackett-Taylor

Campbell
May

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2023-09-01, 17:40.