Inför matchen Charlton - Exeter

League One: The Valley, Tis 3 Okt kl 20:45

Efter en mållös tillställning i Wycombe är det dags att vässa avsluten i en kvällstillställning hemma på The Valley, Devonlaget Exeter står för motståndet. Appleton är fortfarande obesegrad som manager och det har börjat glimra lite mer om laget till och från men stabiliteten saknas fortfarande. Exeter blir en intressant moståndare som blandar och ger på bortaplan, vinst eller förlust.

Är en tät matchning bra eller dåligt? Känns som en tiotusenkronorsfråga. Om laget känner att de börjar få bättre kontakt med varandra så kan de fortsätta på den positiva vågen och vice versa. Charltons trupp har varit skadebenäget i början av säsongen men nu är laget så intakt det kan vara. Aneke är tillbaka i truppen men det känns inte som om han är en man för startelvan ännu och frågan är kanske om han någonsin är tänkt att bli det? Fraser var tillbaka senast på bänken och kom in och spelade sista kvarten. Hans rutin skulle vara guld värd men han är ännu inte klar för 90 minuter. Terry Taylor är med största sannolikhet skadad och frågan är väl vem som ska ersätta honom.

Senast förundrade Appleton mig vad gäller forwardsuppställningen. Varför låta ligans minsta forward spela centralt i mitten och ligans tyngsta (?) forward springa på högerkanten? För mig är det motsatta det självklara alternativet. Blackett-Taylor ställer konstant till oreda på vänsterkanten så en lång tung forward i mitten borde vara en nyckel till framgång i anfallsspelet. Bakåt så har Isted fortsatt förtroende och jag känner mig tveksam där. Han blandar bländande räddningar med de mest hårresande manövrar som senast när han började dribbla som sista man istället för att passa bollen fem sekunder innan. Det blev en nedrivning precis utanför straffområdet och han klarade sig undan frilägesutvisning. Just den typen av händelser händer lite till och från vilket bidrar till att den efterlängtade stabiliteten saknas.

Exeter är möjligtvis inne i en svacka med två raka förluster, senast hemma mot Northampton med 2-0. Exeters manager Caldwell var märkbart missnöjd med spelarnas insats efter lördagens match. Det går väl inte att tolka hans uttalande annat som en totalsågning av sitt manskap "there are not a lot of players that can come out of Saturday's match with credit". Trots ett ganska massivt bollinnehav (65/35) så mäktade de bara med två skott på mål mot Northamptons sju. Här finns uppenbarligen goda chanser för djupledspassningar till Blackett-Taylor och May på kanterna då det var tämligen förvirrat i Exeters försvar.

Charlton är i skriande behov av en seger för att kunna börja klättra i tabellen och seger mot Exeter skulle verkligen ge en skjuts i rätt riktning, törs man hoppas på en 2-0 seger? 

Trolig laguppställning

Isted

T Watson 
Hector
Jones
Thomas

Anderson
Dobson 
T Campbell 

Blackett-Taylor
Leaburn
May

Artikeln skriven av Lars Liljegren, 2023-10-02, 22:35.