Inför matchen Charlton - Carlisle

League One: Arenanamn, lör 9 mars kl 16:00

Jumbon kommer på besök till pånyttfödda Charlton. Kan det sluta på mer än ett sätt?

Nathan Jones har fått liv i ett Charlton som länge såg nedflyttningstippat ut. Än är det förstås för tidigt att ropa hej. Många av lagen bakom har färre matcher spelade. De har dock i regel också sämre målskillnad, vilket är ett gott tecken. Som sagt är det också en välkommen signal att vi äntligen börjat vinna matcher igen. Det har lördagens motståndare Carlisle förvisso också gjort, i förrförra matchen när de slog Burton på bortaplan. Det var dock enda gången på de senaste tio som de inte har fått stryk. Det ska mycket till för att Cumbria-laget inte ska åka ur i år.

Vad gäller Charlton ska man ju aldrig säga aldrig. Laget har gjort oss besvikna förut, men den nuvarande känslan är fin, även om det är lite smolk i bägaren att Chuks Aneke återigen är borta ett antal matcher. George Dobson har undvikit att bli avstängd och får nu ta max fem gula för att inte bli avstängd i tre matcher, men det kanske han kan klara. Får hoppas han håller fokus på Charlton nu fram tills utlandsäventyret.

Blir det seger imorgon? Jag tror det, men är nöjd så länge det inte blir förlust. Då står vi på sju obesegrade matcher i rad, vilket inte är helt dumt.

Trolig laguppställning

Isted

Edmonds-Green
Jones
Gillesphey

Watson
Coventry
Dobson
Small

Bakinson
May
Kanu

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2024-03-08, 11:34