Inför matchen Charlton - Burton

League One: The Valley, lör 23 dec kl. 16:00

Lille julafton bjuder på hemmamatch. Gästerna borde vara en munsbit.

Tomten är inne på upploppet och League One-säsongen närmar sig halvtid. Juletid är alltid en hektisk tid för fotbollslagen i England, och dagen före dopparedagen är inget undantag. Charlton tar emot Burton Albion, ett lag som haft det riktigt tufft på sistone. Man har inte vunnit i ligan sedan slutet av oktober och dessutom saknat manager länge. Något som borde tala för att krysspecialisterna i SE7 ska kunna ta tre poäng. 

Samtidigt kan årets sista hemmamatch bli en riktig rysare. Gary Mills har blivit ny manager för Burton, och sånt kan som bekant ha viss effekt. Det finns rapporter om att Burton gärna ligger högt upp i banan och lämnar gott om yta på sidorna, men med ny tränare kan man ju tänka sig att de istället kommer göra vad de kan för att hindra Charlton från att ta poäng, snarare än att skapa egna möjligheter.

Bortalagets farligaste spelare heter Cole Stockton, en kille som har en tendens att göra årets mål-kandidater just mot Charlton. Kan man neutralisera honom och tugga sig igenom ett troligen kompakt bortaförsvar så bör det ändå kunna gå vägen. Hoppas på tre goda julepoäng från Charlton och en stunds respit innan nästa nagelbitare på annandagen.
 

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

T. Watson
Hector
Thomas
Edun

Fraser
Dobson
Campbell

May
Blackett-Taylor
Tedić

Artikeln skriven av N-M Lundsgård, 2023-12-23, 00:42