Inför matchen Charlton - Bolton

League One: The Valley, Lör 28 oktober kl 16:00

Efter tisdagens kraschlandning i Lincolnshire får vi se om Charlton lyckas samla ihop sig och tända på alla cylindrar när fjärdeplacerade Bolton Wanderers väntar hemma på the Valley på lördag. I en tuff matchperiod med fyra matcher på tio dagar gäller det för Charlton att försöka mobilisera sina krafter för det är ingalunda en enkel motståndare som kommer på besök.  

Min kompis Micke brukar säga att statistik är alltid att lita på även om det tyvärr ibland går emot ens egna intressen. En match mot Bolton är väl tyvärr en sådan match där statistiken är jobbigt tydlig om att det kommer att krävas såväl blod som svett och kanske även några tårar för att bärga poäng. Charlton har haft väldigt svårt för Bolton i League One genom åren och senaste vinsten kom våren 2017 och därefter har det varit fyra raka nederlag. 

I tisdagens drabbning mot Wycombe fick Bolton med sig tre poäng där man tappade en 2-0 ledning till 2-2 men satt i en extra växel de sista 12 minuterna av matchen och kunde forcera in två mål till i en match som Bolton vann med 4-2. Ian Evetts mannar är därmed inget lag som ger upp utan är beredda att kriga 90 minuter plus tillägg för att bärga poängen. Varning utfärdad återigen och skall Charlton ens nosa på poängen vill det till att främst hönsgården i de bakre leden reds ut så att man kan vara det fundament som laget behöver.

May ligger just nu fyra i skytteligan i League One med nio pytsar så långt, ett mål efter topplacerade Devante Cole i Barnsley. Om Mickes tes stämmer kring statistiken och May har en målratio på 0,75 mål per 90 minuter och det faktum att han gjorde mål i den tionde minuten i gårdagens match så borde han vara farligt nära att åtminstone göra ett mål på lördag, om sedan CBT kan få in ett, ja då är det match och om försvaret håller tätt bakåt så kanske, kanske vi kan motbevisa statistiken på lördag - C O Y R! 

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer

Asiimwe
Hector
Jones
Thomas

Watson
Dobson
Campbell

May
Blackett-Taylor
Leaburn

Artikeln skriven av Lars Altus, 2023-10-25, 22:45