Inför matchen Bristol Rovers - Charlton

League One: Memorial Stadium, fredag 29/12 kl. 20.45

Efter två bedrövliga insatser i julhelgen så är det nu dags för vårt Charlton att åka västerut tillsammans med 756 Addicks-supporters på bortastå för ett mittenmöte med ännu ett B-lag. Denna gång är det Bristol Rovers som står för motståndet.  Hur många av de förbokade supportrarna som verkligen följer med till Bristol är dock nog högst oklart. Addicks har nu mycket att bevisa och dessutom revansch att fordra efter sensommarmötet på The Valley, då inhopparen Luke Mc Cormack avgjorde med matchens sista spark i den 98:e minuten. Hemmalagets målskytt då var Daniel Kanu men frågan är om han överhuvudtaget kommer att finnas med i startuppställningen denna sena afton på The Mem?  Hans insats senast var rent ut sagt svag. Nu var han i och för sig inte ensam om att vara dålig, så därför krävs det nu en uppryckning över hela linjen, annars måste vi tyvärr blicka nedåt i tabellen i stället för mot den kvalplats till Championship som vi alla hoppades och trodde på då ligan inleddes.

Nästa motståndare Bristol Rovers har ett jämnt lag utan några direkta toppar eller särskilda målskyttar. I de bakre leden finns bl.a hemvändaren, en lite skadebenägen 34-åring i James Wilson samt Luke Thomas som efter ett lån till Ipswich, numera är lagets wingback till höger. Det var just Thomas som avgjorde tisdagens möte med topplaget Portsmouth, då han på tilläggstid noterades för Bristol Rovers segermål. Anthony Evans med två U19-kamper för England samt en vända i tyska Bundesliga på meritlistan, huserar på mittfältet. Framåt har det mest handlat om John Marquis som är född i Lewisham och fotbollsfostrad i Millwall och har haft kontrakt med The Pirates under de senaste sju åren. Han har dock under denna tid varit utlånad till sju olika klubbar. Störst rubriker från de engelska fotbollsarenorna skapade han i Doncaster Rovers, där han spelade 134 matcher och gjorde 61 mål. Han har också mannekängat i Rio Ferdinands Online magasin, om nu också dessa framträdanden skall räknas med på hans meritlista.
 
Vårt Charlton kommer till fredagens match efter att ha inkasserat tre ynka poäng av de senaste tolv möjliga. För att klättra i tabellen med målsättningen att ta sig upp i Championship till våren så krävs det därför att tre-poängarna trillar in. Det håller inte med att tappa poäng i var och varannan match och särskilt inte på tilläggstid. Ser man totalt, efter det att Michael Appleton tog över rodret den 8 september, så har man dock vunnit sex ligamatcher och endast förlorat två. Men, det är de främst de åtta oavgjorda matcherna, där några definitivt borde blivit segrar, som skiljer laget från sin nuvarande 12:e plats, mot en placering i den absoluta toppen.
 
Det är väl inget högre odds på att Maynard-Brewer åter får förtroendet mellan stolparna. Försvaret har blandat och gett. Michael Hector är för mig ganska given och jag kan också tycka att såväl Terrell Thomas som Lloyd Jones har visat lite mer stabilitet på sistone. Därför kan de båda nu finnas med i en femmanna backlinje från start. På mitten styr förhoppningsvis George Dobson, såvida hans senaste gula kort nu inte kommer att rendera honom en avstängning. Scott Fraser har inte alls nått den nivå som man blivit van att se honom, så för honom väntar därför bänken. Framåt så måste vi tro på en bättre offensiv och vi väntar spänt på Alfie Mays 16:e ligamål. May har varit mållös och mer eller mindre osynlig i de fyra senaste matcherna. Men nu är det dags för en position längst fram och då också för en ny notering i målprotokollet.
 
Tipset är att Charlton helt överraskande får sin revansch och tar tre värdefulla poäng med sig hem. Det blir till en seger med matchens enda mål och då med Alfie May som målskytt. Kanske dock att det tipset är lite som att tro på tomten, men bollen är som bekant rund och en sen julklapp vore ju dessutom inte helt fel!
 

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer
 
T Watson
Hector
Jones
Thomas
Edun
 
L Watson
Dobson
Blackett-Taylor
 
Tedic
May

Artikeln skriven av Per-Inge Eriksson, 2023-12-27, 22:00.