Inför matchen Blackpool - Charlton

League One: Bloomfield Road, lör 27 jan kl. 16:00

Vårt krisande Charlton reser upp till Lancashire och tar sig an gamla jätten Blackpool. Det clementinfärgade laget är det starkaste i ligan på hemmaplan.

Michael Appleton fick sparken i veckan, precis enligt förväntningarna. Återstår att se om tillfällige coachen Curtis Fleming och hans bisittare Jason Pearce kan inspirera killarna till att göra en gedigen laginsats mot ett vältrimmat Blackpool. Lancashirelaget har idel segrar i serien sedan årsskiftet och har siktet tydligt inställt på kvalplatserna. För Flemings mannar är snarare blicken riktad nedåt, mot lagen på nedflyttningsplats. Dit är det nu bara fyra poäng, och Reading har en match mindre spelad. Enda laget som går sämre än Charlton just nu är jumbon Fleetwood.

Med dessa förutsättningar känns det inte jättekul att åka till Bloomfield Road. Att det såklart finns en gammal Charltonbekanting som hittat formen i motståndarleden ökar inte den goda känslan. Albie Morgan har gjort sex mål och fyra framspelningar den här säsongen, och mer är säkerligen att vänta.

Laguttagningen är alltid en utmaning när det blir managerbyte. Mitt i transferfönstret kan man inte heller räkna med något, så det blir spännande att se var det landar. En poäng mot Blackpool känns som en stark insats, tre som en önskedröm. Visa gärna att jag har fel!

Trolig laguppställning

Isted

T. Watson
Edmonds-Green
Gillesphey
Thomas

Coventry
Dobson
Bakinson

L.Watson
May
Ladapo

Artikeln skriven av Nils-Martin Lundsgård, 2024-01-27, 11:00