Inför matchen Barnsley -  Charlton

League One: Oakwell Stadium, lördag 16/12 kl. 16.00

Efter ett svagt och snöpligt slut på matchen senast så beger sig nu vårt röd-vita lag till Barnsley för möte med seriesjuan. Det kommer sannolikt att bli en tuff uppgift. Barnsley kommer till lördagsmatchen med två fullpoängare i bagaget efter sina senaste vinster mot Reading och Wycombe. The Tykes är särskilt starka på sin hemmaarena, men överraskningarnas tid är förhoppningsvis inte förbi. Nu måste vårt Addicks ”ta sig i kragen”.

Charlton har som bekant inte rosat marknaden och visat någon större entusiasm eller något bländande spel på sistone. Man har visserligen inte förlorat i ligan sedan den 28 oktober, då mot Bolton Wanderers, men alla dessa poängtapp i slutet av matcherna är frustrerande. Upp till dagens motståndare är det för närvarade sju poäng, så om man avser att haka på tåget mot Championship, så krävs det nu en seger.
 
De största bekymren finns i de bakre leden. Det blir alldeles för enkla baklängesmål. Hela backlinjen sviktar, kanske möjligen med undantag av Michael Hector som fått ta ett stort ansvar då de övriga inte visat någon högre kapacitet. Skadefrånvaron av flera ordinarie spelare påverkar givetvis, men man kan tycka att de som får chansen borde visa betydligt mer. Manager Appleton måste få ordning på torpet snarast. Vi kan knappast vänta, hoppas och tro att ett antal nya spelare skall reda ut det hela framåt vårkanten. Tiden går och finns pengarna? En av lagets viktigaste spelare, George Dobson, har tappat i kvalitet på sistone, för att inte tala om Scott Fraser, vilken för närvarande inte alls är att känna igen. Nu utgick tyvärr Blackett-Taylor, kanske med någon skada senast. Det återstår att se om han kommer till start i Barnsley, vilket vi verkligen får hoppas. Alfie May är oerhört viktig för laget och med sina 15 ligamål toppar han skytteligan och så gjorde hemvändaren Daniel Kanu i alla fall ett positivt inhopp i mötet med Cambridge. 
 
Barnsley FC har imponerat så här långt. Lagets främste målskytt är Devante Cole som nätat 12 gånger i seriespelet. Denne Devante med flera ungdomslandskamper är förresten son till Andy Cole, med nästan 200 matcher i Manchester Uniteds förstauppställning samt med ett antal landskamper för England på sitt CV, under senare del av 1990-talet. Man förfogar också över spelare med meriter från högre divisioner, såsom den defensive mittfältaren Corey O`Keeffe från Birmingham som precis som forwarden Sam Gosgrave också han från Birmingham, är nya för året i The Reds. Förste straffskytt och oftast säker sådan är Herbie Kane, bl.a med förflutet i Liverpools akademi.
 
Det är dags för Addicks att överraska. De tre ”B-lagen” Bolton, Blackburn och Barnsley har vi historiskt dock haft mycket svårt för. Kan vi då tro att Charlton tar några poäng med sig hem till SE7? Inte tre, men en pinne kan vara möjlig och det blir givetvis Alfie May som får tipset att på nytt bli denna lördagseftermiddags poängräddare.
 

Trolig laguppställning

Maynard-Brewer
 
T Watson
Hector
Thomas
Edun
 
Dobson
 
T Campbell
C Campbell
Blackett-Taylor
 
Kanu
May

Artikeln skriven av Per-Inge Eriksson, 2023-12-14, 08:00