League One: Hillsborough, Lör 13 Aug kl 16:00
 1 - 0  (0 - 0)
Domare: R Madden
Publik: 22 363

81, Bakinson

Trots ett spelövertag i 75 minuter så lyckades tyvärr inte vårt Charlton få med sig någon poäng från ett mycket varmt Sheffield. Hemmastarka Wednesday vann till sist med matchens enda mål, snyggt innickat i matchminut 81.

Statistiken talade inte på förhand för Charlton. På de senaste fem mötena med The Owls så har man förlorat fyra och en match slutat oavgjord efter en mållös drabbning på The Valley. Charlton kom till matchen med en ändring i startuppställningen jämfört med segermatchen mot Derby. George Dobson tog åter plats på mittfältet och det gjorde han med den äran.

Matchinledningen var mycket positiv från bortalaget. Den förväntade offensiven från Wednesday lyste med sin frånvaro. Visserligen så satte man hög press, men med ett lugnt och metodiskt spelande bortaförsvar så hade man full kontroll. Steven Sessegnon var särskilt företagsam och visade klass och fin teknik på sin kant. Han låg bakom en hel del framåt precis som Sean Clare gjorde på den andra kanten. Några halvchanser noterades, bl.a då Charlie Kirk spelade fram Scott Fraser som tyvärr avslutade svagt. Halvlekens stora chans fick Corey Blackett-Taylor då han på en djupledsboll från Albie Morgan och i kamp med två försvarare plötsligt och efter ett tveksamt ingripande av Sheffield-målvakten Stockdale, träffade en motståndare i stället för målet. Sådana chanser måste sättas. Halvleken gick till Charlton. Fyra hörnor, två för vartdera laget noterades och 0-0 i paus får man väl anse som ganska rättvist.

Den andra halvleken började i ett högt tempo med betydligt öppnare spel och chanser åt båda håll. Hemmalaget fick en bra chans per omgående och direkt i den efterföljande kontringen var Blackett-Taylor i bra position, men avslutet var svagt med ett skott en bit utanför målvaktens högra stolpe. En halvchans noterades också för Charlie Kirk som i bra läge dock lobbade över ribban. Miles Leaburn ersatte Jayden Stockley i den 62 minuten. Stockley såg faktiskt lite tung ut i sitt agerande och vann i stort sett inte heller några höjddueller, som vi är vana vid, så det bytet var väntat. Blackett-Taylor som blandat och gett under matchen byttes också ut och ersattes med Diallang Jaiyesimi.

En straffsituation noterades för Charlton då nyinkomne Jack Payne tog sig fram men stoppades av en försvarare som möjligen lade handen på bollen. Domare Madden friade. Det gjorde han dock inte i matchminut 68 då Clare tilldelades en varning. Clare som började sin seniorkarriär i just Sheffield Wednesday fick höra några missnöjesyttringar från publiken efter den incidenten. Under den sista kvarten trampade hemmalaget gasen i botten och i den 81 minuten kom så målet som visade sig att räcka till seger. På ett fint inlägg från Josh Windass dök inhopparen Tareeq Bakinson upp vid straffpunkten och nickade otagbart in bollen. Fem minuter senare var det nära ett ytterligare mål för The Owls, men Charltonförsvaret avvärjde den målchansen. De ordinarie slutminuterna plus de sex tilläggsminuterna spelade Wednesday av och man kunde därmed lägga ytterligare tre poäng till de tidigare vilket inför kommande omgång innebär en andraplats i tabellen. För Charltons del så gäller det att ta nya tag redan på tisdag då Plymouth Argyle gästar The Valley.