League One: Home Park, Lördagen den 4/3 kl. 16.00
Domare: Andy Woolmer
Publik:  16.011

46, Hardie
87, Ennis

Ett Charlton med avsaknad av offensiva intentioner i en match utan ett enda skott på mål, så var det till att vända hem mot SE7 igen efter en klar förlust i Plymouth. Det blev inte helt oväntat en fjärde raka match utan seger och laget tappar nu från 13:e till 16:e plats, dock i en något haltande tabell. Senaste ligamålet gjorde Corey Blackett-Taylor i bortamötet mot Forest Green och sedan dess har det spelats mer än 7 timmar utan att det blivit något mål framåt. Målchanserna har tyvärr också varit lätt räknade så tränare Holden och hans team har en hel del att fundera över inför slutomgångarna i League One nu när forwardsalternativen också blivit färre och färre.

Matchen på Home Park inleddes i ett lugnt tempo och lagen kände lite på varandra under den första kvarten. Några halvchanser noterades från hemmalaget men de stoppades av ett väl samlat Charlton försvar. Den första, som möjligen kan räknas som offensiv framstöt från gästernas sida, kom i matchminut 18 då Sean Clare ordnade fram en hörna. Denna blev tyvärr helt resultatlös. Efter knappt halvtimmen spelad så var man beredd att notera hemmaledning då lagets store målskytt Ryan Hardie spelades fram på djupet av inlånade irländaren Finn Azaz, men Lucas Ness avvärjde förtjänstfullt i sista stund och fick bollen till hörna. Norwich-lånet Bali Mumba snurrade friskt med Clare på sin vänsterkant och skapade en del farligheter med sina inlägg, men halvleken såg trots allt ut att sluta mållös. Så blev också fallet även om det i halvlekens sista tilläggsminut var riktigt nära på nytt för Plymouth. Aziz spelade på nytt fram Hardie till ett friläge men Michael Hector var den som denna gång hann fram och räddade till hörna.

Målchanser värda namnet lyste tyvärr med sin frånvaro för Charltons del. Gästerna var därför säkert mycket nöjda med lika läget i paus. Halvtidsfikat skulle göra susen var förhoppningen och att det skulle bli någon form av offensiv i den andra halvleken satt vi alla och hoppades på.

Men, det blev uppförsbacke. Direkt på avspark spelades bollen bakåt till Lucas Ness, vilken i uppspelet träffade Ryan Hardie och gav honom fri lejd mot mål och helt fri med Maynard-Brewer gjorde han heller inget misstag och hans 12:e ligamål för säsongen var därmed ett faktum. Snöpligt var bara förnamnet och riktigt synd tycker man om såväl om unge Lucas Ness och målvakt Maynard-Brewer som båda under säsongen gått från klarhet till klarhet och övertygat med ett moget spel. Stärkta av ledningsmålet så ökade hemmalaget trycket och i matchminut 52 fick målkungen Hardie åter ett bra läge som dock Maynard-Brewer snyggt räddade lågt vid sin vänstra stolpe.

Sista kvarten flyttade Charlton upp manskapet. Man gjorde tre offensiva byten och in kom Corey Blackett-Taylor, Miles Leaburn och Daniel Kanu. Macauley Bonne var en av de som fick lämna plats efter ännu en svag insats. Några nickdueller lyckades han i och för sig vinna men annars var det mest vädjan till domarna på gammalt Stockley manér som var i fokus. Nej, den nygamle Bonne har mycket att bevisa för den nu hårt prövade Charltonledningen.

Mitt i framstötarna från gästerna så kontrade hemmalaget och då klockan visade minut 87 så punkterades matchen. Inhopparen Niall Ennis kunde då från nära håll rulla in bollen, notera årets ligamål nummer nio och luften gick helt ur de röd-vita som nu bara väntade in slutsignalen.

Plymouth vinner helt rättvist. Man har övertag i såväl bollinnehav och hörnstatistiken vinner man med hela 14-3. Ett säkert försvarsspel är grunden och så har man en av ligans mest effektiva forwards i Ryan Hardie som både agerar framspelare och avslutare.  Det är precis en sådan spelare som vårt Charlton saknar. Jesurun Rak-Sakyi hamnar alldeles för ofta långt bak i offensiven och Bonne ensam som toppforward utgör absolut inget hot för något motståndarförsvar.

Nu vill vi se en uppryckning först i kommande hemmamöte mot de lite mindre välkända motståndarna Accrington Stanley på lördag följt av Morecambe i ett bortamöte. Nu måste det till mål och några trepoängare så att inte nervositeten infinner sig på riktigt.  C O Y R – bättre kan ni!