League One: Stadium MK , Tis 18 apr kl 20:45
Publik: 6 600

61,Payne

Charlton och 755 supportrar begav sig på tisdagen de knappt tio milen upp till Milton Keynes för match mot MK Dons. Ovissheten var stor efter att Charlton blivit överkörda av Ipswich under lördagen samtidigt som MK Dons kryssat de fem senaste och i flera fall mot lag som ligger högre i tabellen än Charlton.

Det är ju inte helt enkelt att hålla uppe humöret och tron på Charlton efter den ökenvandring som årets säsong har inneburit. Vattenhålen har varit lite för få och grunda tyvärr.

Mot MK Dons var den första halvleken inte mycket att skriva hem om. MK Dons hade ett farligt skott från Leko i 37 minuten som Maynard-Brewer lyckades tippa i stolpen. I övrigt har Charlton ett skott på mål under hela den första halvleken. 0-0 i paus således.

Andra halvlek börjar något piggare där värdarnas Eisa fick första läget med en volley rakt på Maynard-Brewer som förmodligen hade vållat honom problem om den varit bättre placerad. Sedan inleder Charlton en bättre period där Sessignon löper in från vänster och får ett bra läge som får Cumming i hemmalagets mål att lämna en retur som dock rensas undan effektivt av Dons-försvaret.

I 61:a minuten kom vi dock äntligen fram till en oas när Payne fint assisterade av Rak-Sakuiy efter en hörna får bra träff inne i straffområdet och säter 0-1, otagbart för hemmalagets Cumming i målet och de 577 tillresta Charlton-supportrarna börjar känna vittring på tre poäng.

Rak-Sakuiy har sedan ytterligare en möjlighet att göra 0-2 men skottet går precis utanför stolpen. Hemmalaget hade mer att spela för men lyckades inte med att få till något vidare spel och det var ganska tydligt att det var ett lag indraget i engelska tredjeligans bottenstrid som Charlton besegrade denna kväll.

Några omgångar kvar nu och fortfarande inget mer än hedern att spela för och i de tre återstående matcherna väntar lag från längre ned i tabellen och lyckas man att bärga tre treor där kanske vi kommer före storheter som Lincoln, Shrewsbury och Fleetwood när serien summeras i maj.

Bollen är rund, låt oss avsluta snyggt och även om bollen inte alltid går vår väg så är det rätt charmigt ändå att följa Charlton och som man tänker varje vår, nästa säsong kommer det att bli bättre och vattenhålen kommer att komma tätare!